sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Rämlord - We Are The Night MLP (2016)

Helsinkiläinen sekametallibändi Rämlord sai alkunsa vuonna 2010. Yhtye julkaisi juuri seuraajan parin vuoden takaiselle seiskatuumaiselle. Kuuden kappaleen mittainen We Are The Night julkaistaan sekin vain ja ainoastaan vanhana kunnon vinyylinä.

Aloittaessani levyyn paneutumista mielessä oli yhtyeen rumpalin Janne Mannosen YUP-menneisyys ja piru vie, ensimmäisen ja lievästi itämaisvaikutteisen biisin Neophyten soidessa tuo takavuosien progerock/punk-pumppu todellakin tulee mieleen. Tai jopa Alangon Ismo. Rämlord on survonut genren jos toisenkin lihamyllyynsä ja jauhanut siitä omansa kuuloista ja makuista mureketta.

Tyylilajisekoilussa osansa saavat niin heavy metal, pop, hard rock kuin black metallikin. Vaikka YUP tarttui ensimmäisenä jäsenten taustoista, niin muitakin erittäin maininnan arvoisia taustavaikuttimia on, kuten Impaled Nazarene, Legenda ja Murheenlaakso.

Tehokkaan ja muotista poikkeavan aloituskappaleen jälkeen meininki tasoittuu enemmän hard rockin suuntaan, johon on mausteeksi heitetty maukkausta heavy metal-riffejä sekä äärimetallisia vivahteita. Raskaampaan suuntaan viitotaan kappaleessa From Your God, kun taas Crow's Reach on pesunkestävä melodinen rokkitykitys. Levyn herkullisimmat heavyjunttausriffit esittelee Son of No Man samalla kun kertosäkeissä lainaillaan pohjoismaista synkistelyä komeine korinoineen. To The Void jatkaa popimmalla rokilla ja melko pirteällä esityksellä. Levyn päättää nimikkokappale vuorotellen jälleen kerran perinteisen hard rockin ja black metal-sahausten välillä.

Yhtyeen pyrkimys kuulostaa omaperäiseltä on toden teolla onnistunut. Genresekoittelu toimii suhteellisen saumattomasti ja lisäksi saatekirjeessä allekirjoitettu luomisen vimmakin on selkeästi kuultavissa. Vokalisti Mikko Ojalan ulosanti ansaitsee myös erikoismaininnan liikkuessaan aina rokkikukko Pate Mustajärven tyylisestä rouheasta rock-tulkinnasta raakoihin black metal-korinoihin. Sen verran sulava kokonaisuus tämä joka tapauksessa on, että jatkoa odotellaan suu vaahdossa.

4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti