torstai 19. toukokuuta 2016

TheClosedCircle - Love, Shine & Die (2016)

Espanjalaista rokkinelikkoa TheClosedCirclea markkinoidaan muun muassa Apocalyptican, Delainin ja HIMin faneille. Tuottajana häärii edellämainittujakin tuottanut Hiili Hiilesmaa ja julkaisijana toimii jyväskyläläinen Inverse Records

Otin promolevyn kuunneltavaksi saatekirjelmiin perehtymättä ja voin allekirjoittaa väittämän yhtyeen kohderyhmästä. Parin kappaleen ajan ajattelin kuuntelevani suomalaista HIM/Charon/Entwine/yms-kopiota. Oli siinä sitten yhtyeen kotimaassa ihmettelemistä, kun se sattuikin synkähköistä sävyistään huolimatta sijoittumaan hieman aurinkoisempaan ympäristöön.

Homman nimi on yksinkertaisesti popahtava rokkimetalli rouheine riffeineen, tarttuvine kertoineen ja raskaine soundeineen, niin hyvässä kuin pahassa. Albumi tarjoilee reilut neljäkymmentä minuuttia ennalta-arvattavaa melankolissävytteistä melodiarokkia, joka maistuu moneen kertaan jauhetulta ja pureskellulta materiaalilta. 

Tasainen biisimateriaali ei varsinaisesti tee pohjakosketusta, mutta ei juuri nouse keskitason paremmallekaan puolelle. Pari jalustalle nostettavaa teosta on kuitenkin survottu mukaan. Something To Cry Forin tarttuvat kitaroinnit ja melankolinen tunnelma purevat kuin kärpänen ja vauhtikappale Be My Faith on ilmiselvä hittisiivu. Samoin hitaammalla tempolla polkeva ja suhteellisen kaunis The Art of Losing. Levyn päättävä slovari I Feel Your Tears On My Chest on myös kiekon tunteellisemmasta päästä.

Love, Shine & Die on tasoltaan ihan jees. Kyllä sen kerran tai pari kuuntelee ja elämänkaari on vähän otsikkonsa mukainen, viimeinen sana alleviivattuna. Kappaleissa ei sinänsä vikaa olekaan, mutta tasaisuus on tämän levyn kirosana isolla koolla. Yllämainittujen yhtyeiden suurkuluttajille tämä silti antanee kaiken tarvittavan joten tästä levylautaselle vähän epsanjalaista höystöä.

2/5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti