keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Blood Region - Of Northern Fire EP (2016)

Karstula, tuo reilun 4000 ihmisen asuinsija, ei minulle juuri muuta tuo mieleen kuin mummolan ja ympäri keskistä Suomea liikennöivän Karstulan Liikenteen. Blood Region saa siis kunnian olla ensimmäinen karstulalaislähtöinen yhtye, jota olen koskaan kuullut. Yhtye on alunperin perustettu jo vuonna 2002, mutta sen ajan tekemiset jäivät arvatenkin pienen piirin sisälle ja yhtye ehti muutamaksi vuodeksi hiljentymäänkin. Bändi aktivoitui uudestaan vuonna 2011 ja ensimmäistä demoa kuultiin viime vuonna, kuten myös ensimmäistä sinkkulohkaisuakin. Ensimmäinen virallinen EP-julkaisu Of Northern Fire ulostautui keväällä Inverse Recordsin toimesta.

Thrashista ja nwobhm:sta inspiroituneen yhtyeen neljän biisin lyhäri henkii samanlaista hämyistä ja melankolista tunnelmaa kuin vanha Sentenced ikään. Ja nyt puhutaan kutakuinkin ja tarkalleen julkaisusta nimeltä Amok (1995). Riffiosastolla jytisee perinteisempi thrash-junttaus, mutta melodiapuolella, jota on paljon, esiintyy runsain mitoin tunnelmallista ja hyvinkin kaunista elementtiä. Levyn avaava No Fate in Rebels Blood sisältää jopa hyvin Sentukkamaisen kertosäkeen. No, samaa fiilistä haetaan seuraavassa Intergalactic Psychonautissakin. Mika Minkkisen rouhea ulosanti tuo ainakin jonkun verran mieleen vanhan kunnon Taneli Jarvan vokalisoinnin. Vajaan parin minuutin instrumentaali Cold Wilderness kiteyttää levyn tunnelman kauniiseen ja puhtaaseen kitaranäppäilyyn. Viimeisenä naulana arkkuun soi reilun kuuden minuutin laahaava melankoliatykitys December.

Of Northern Fire on sunttuisesta, tai paremminkin viimeistelemättömästä soundistaan huolimatta suhteellisen positiivinen yllätys. Vaikka kiekko muistuttaa jos jonkin verran Sentencedia, niin eipä siitä ainakaan haittaa ole. Melko oman näköisekseen on nykyään jyväskyläläistynyt yhtye melodiametallinsa saanut muovattua. Kun tästä vielä saadaan höylättyä kokolaidallinen vieläkin terävempiä täsmäiskuja, niin voidaan ruveta puhumaan todella mielenkiintoisesta debytoinnista. 

3,5/5

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti