perjantai 18. maaliskuuta 2016

Methanol Inc - Jäänmurtaja (2015)

Riihimäkeläinen Methanol Inc on perustettu alkujaan jo reilut kymmenen vuotta sitten. Laulaja Kaisan liityttyä yhtyeen riveihin vuonna 2012 sai asiat viimein etenemään ja ensimmäinen ep-julkaisu syntyi. Vuoden 2015 alkukeväällä ilmestyi viimein debyyttialbumi Jäänmurtaja, joka on tässä nyt noin vuoden viiveellä arvosteltavanani.

Tyyliltään Methanol Inc on raskassointista heavy metalia, jossa Metallican nimikkoalbumin tyyliset heavyriffit kohtaavat popahtavamman suomalaisen melometallin ulkoasun. Levyn päräyttää käyntiin pirteä ralli Panic, jota seuraa maltillisempi rutistelu Forever Down. Keveämmällä soitannalla alkava nimikkokappale tuo mukanaan suomenkielen. Suomi ei luista yhtä sulavasti kuin pääkielenä toimiva englanti, mutta kappaleessa ei muuten valittamista löydy. Tahtia hidastetaan samantyyppisessä biisissä Addiction (Fuck U), joka muistuttaa jostain "vanhoista" suomalaisista yhtyeistä, kuten Charon ja Lullacry.

Metallica tuli mainittua kenties turhan aikaisin, kun vasta puolessa välissä albumia kuullaan kevyesti thrashiin kallistelevaa kitarariffittelyä ja raivokasta asennetta. Drama Queenin astetta äkäisempi tahkoaminen ja popahtavan tarttuvat kertosäkeet ovatkin yhtyeen parasta antia. One By One kuuluu sarjassaan pliisuimpiin kappaleisiin, mutta levyn loppusuora potkii. Pariminuuttinen Confuse ja toinen suomeksi solkattu Raivo kuuluvat levyn parhaimmistoon. Levyn päättävä I'm Fine on albumin hitaammista kappaleista toimivin, jopa ihan tunnelmallinen teos.

Jäänmurtaja on kaikin puolin onnistunut debyyttilevy, jossa omaa tyyliä vielä haetaan ja osa siitä on onnistuttu löytämään. Mullistavaa tämä ei toki ole, mutta toimivaa, pirteää ja energistä meininkiä on tarjolla. Tästä on hyvä jatkaa ja hioa omasta tyylistä loputkin irti. Joka tapauksessa toimivaa melodista heavy metalia.

3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti