sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Scars of Solitude - Fool / Live to Regret (01.01.2016)

Äänekoskelainen melodista metallia soittava yhtye Scars of Solitude perustettiin keväällä 2015. Viisihenkinen yhtye koostuu 60-prosenttisesti death metal-yhtye Gianin jäsenistä. Ensimmäinen kahden biisin nimikkodemo julkaistiin maaliskuussa ja sitä seuraa kahden kappaleen promosingle Fool / Live to Regret uuden vuoden ensimmäisenä päivänä, eli 1.1.2016.

Olisin odottanut jäsenten historian tuntien rankempaa soitantaa, mutta yllätys oli joka tapauksessa positiivinen. Ensimmäisenä soiva Fool kuulostaa jonkun verran Sentencedin, niin "uuden" kuin vanhan, ja Diablon sekoitukselta. Raskassointista deathia löytyy jonkun verran riffeistä, varsinkin aloitus-sellaisesta, mutta ei ehkä aivan kokonaisen genremääritelmän verran. Kaunista melodiaa sen sijaan on tarjolla ja asenne on täysin kohdillaan. Melodia-astetta nostetaan toisessa kappaleessa Live to Regret, joka alleviivaa vielä enemmän Sentenced-viittausta. Eikä ainoastaan vokalisti Janne Salmelinin ulosannin takia. Molemmat biisit ovat erittäin toimivia, mutta jälkimmäinen iski kovemmin, kiitos haikeiden melodioiden.

Scars of Solitude on nuoresta iästään huolimatta erittäin potentiaalinen pelinappula suomalaisten metalliyhtyeiden pelilaudalle. Levy-yhtiö taakse ja täyspitkä ulos. Tästä yhtyeestä kuullaan aivan varmasti jonkun ajan kuluttua, sen verran voimakasta on yhtyeen melankolinen ja melodinen raskasmetalli.

3,5/5 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti