torstai 21. huhtikuuta 2016

The Phoenix - My Turn To Deal EP (2016)

Italialainen tyttöhevibändi The Phoenix on ollut kasassa viitisen vuotta. Melodista hard rockia ja heavy metallia työstävä nelikko keikkaili ensimmäiset vuotensa. Viime vuonna yhtyeen vokalistiksi vakiintui kitaristi Lena McFrison ja näin ensimmäistä ep-kiekkoakin ruvettiin työstämään loppuvuodesta ja My Turn To Deal-nimeä kantava lyhytjulkaistu näki päivänvalonsa tammikuussa.

Lyhärin ensimmäisenä soi pirteällä kertosäehokemalla varustettu nimikkobiisi. Vaikka kappaletta kuunnellessa tulee sellainen olo, että tämän on varmasti kuullut aikaisemminkin, ei se juuri menoa haittaa. Kappale on tarttuva kuin kuppa. Dangerous Girl ottaa enemmän vaikutteita vanhasta heavysta, mutta kertsi on jälleen se kappaleen ehdoton kulminaatio. Tukevalla riffitelyllä pelataan myös You Can't Stop The Rock'n'Roll-kappaleessa, mutta kliseisen otsikon tavoin kappalekin on jo liian puhkikuunnellun oloinen rokkiralli. Levyn päättävä Party Hard on sekin kelpo tykitystä, mutta ei silti oikein yllä ep:n alkupuoliskon tarttuvien soitantojen tasolle.

My Turn To Deal on mukiinmenevää melodista heavyrokkia, varsinkin debyytiksi, jonka parhaita puolia ovat tarttuvat kertosäkeistöt ja pirteä asenne. Varsinaista vikaahan ei levyltä löydy, mutta kahden ensimmäisen ja todella tarttuvan rallatuksen jälkeen loput eivät pääse oikeuksiinsa. Mitään uutta tämä ei ehkä genreensä tuo, mutta kierrättää kaikkea Guns 'n' Rosesin ja Deep Purplen välillä ihan kelvollisesti ja taidokkaasti.

3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti