lauantai 23. huhtikuuta 2016

Serotonin Syndrome - Sarajas (2015)

Post-metalia soittava rovaniemeläinen Serotonin Syndrome perustettiin kolme vuotta sitten. Ensimmäinen albumi I julkaistiin vuonna 2014. Viisi biisiä kattavan toisen levynsä nimeltä Sarajas yhtye puski ulos viime vuoden loppupuolella. Aihealueina toimivat aina yhtä toimivat masennus ja ahdistus ja sehän sopii erittäin hyvin kotomaisen synkistelymetallin kuvastoon.

Levyn aukaiseva Twelve Step Circle esittelee yhtyeen verrattain monipuolista tyyliä. Siitä löytyy vivahteita doomista, deathista ja progestakin muistuttaen esimerkiksi Isisiä, Opethia ja Swallow the Sunia. Eniten ensimmäisenä ja viimeisenä mainittuja. Seuraava raita Rusted Rainbow in the Horizon alkaa kevyemmällä fiilistelyllä kasvaen loppuaan kohden höyryveturin lailla jyrääväksi melankolian huipentumaksi. Puhtaita laulujakin siinä kuullaan murinavokalisaation lisukkeena.

Herkemmän melodian vastapainikkeeksi My Boat is Filled With Bloodissa soudetaan kelmeämmillä vesillä. Hämäräperäistä soinnutusta siivitetään loppupuolella melkein black metaliksi yltyvällä blast beat-vyörytyksellä. Levyn ehdottomin kohokohta ja kulminaatio on reilun yhdentoista minuutin Catharsis, jonka raskaita soundeja väritetään aavemaisilla syntikkasoundeilla. Levyn päättävä nimikkokappale edustaa muuten levyn tyyliä, mutta ilman vokalisointeja. Aivan mahtava finaalisoitto, pakko sanoa.

Sarajasin tarjoamat vajaat kolme varttia synkkää ja tunnelmallista doom metal/post-metal jyystöä iskevät selkärankaan kuin tiiliskivi. Tavallaan kaikki levyllä oleva muistuttaa jostain aiemmin kuullusta vastaavanlaisesta äänitaiteesta, mutta eihän näin taiten työstetystä synkistelystä voi olla pitämättä. Albumi on jokaista yksityiskohtaa ja yksittäistä biisiä myöten hiottu toimivaksi ja dynaamiseksi kokonaisuudeksi, joka toivon mukaan on vain alkusoittoa yhtyeen tuleville mestarieepoksille.

4/5
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti