keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Volymian - Maze of Madness (2016)

Vuonna 2008 perustettu eteläsuomalainen Volymian yhdistelee musiikissaan modernisoitua melodista rokkia ja metallia. Yhtye on julkaissut kolme ep:tä edellisen laulajan kanssa ja vastikään kanadalaisen Maple Metal Recordsin kautta julkaistulla debyytillä Maze of Madnessilla kuullaan myöskin uuden vokalistin Markku Kuikan debytointi.

Albumi menee suoraan itse asiaan. Tiukkaa heviriffittelyä ja tarttuvia melodioita heitetään kehään aloituskappaleessa Breathe ja sama meininki jatkuu biisistä toiseen. Höysteenä kuullaan maittavia ja taidokkaita kitaraliidejä sekä jopa köykäisiä sinfoniaelementtejä, kuten vaikka mahtipontisessa Line of Firessa.

Tarttuvalla kertosäkeellä varustettu Under a Million Stars on yksi levyn hienoimmista teoksista ja löytyy kappaleesta muutenkin melko paljon vaihtelevuutta. Pakollisena balladina kuullaan Empty Room, joka kauniista pianosoitannoistaan huolimatta jää tukevamman hevisoiton varjoon. Tarttuvia melodioita ja vauhdikasta menoa löytyy myös levyn parhaimmistoon lukeutuvasta Damnation of Lovesta.

Tasokkaasta soitannastaan ja parista voimakkaasta biisistä huolimatta kokonaisuus tuntuu hieman polkevan paikallaan ennen mahtavaa päätöskolmikkoa. Ring on levyn antiin nähden tunnelmaltaan ja soinniltaankin raskaammanpuoleinen teos, jonka melodiat ne vasta tarttuvia ovatkin. Poikkeavalla introriffillä käynnistyvä Indifferent on myös hieno hevitykitys ja upea kuusi- ja puoliminuuttinen päätöskappale Wasted Years tuo mukaan kevyempää tunnelmointia raskaan tahkoamisen lomaan.

Maze of Madness tarjoilee noin kolmen vartin verran omaksi edukseen erottuvaa melodista heavy metalia. Vaikka levyllä kierrätetäänkin melodisen hevimetallin tunnusmerkkejä, on yhtye ottanut asian omakseen ja levyä kuunnellessa on vaikea olla viihtymättä. Paikottaisesta tasaisuudestaan huolimatta kyseessä on erinomainen heavy metal-debyytti, josta löytyy sekä asennetta että tyyliä ja jonka mahtavat melodiat jäävät helposti soimaan korvien väliin.

3,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti