tiistai 26. huhtikuuta 2016

Antabus - Antabus EP (2015)

Imatralainen thrash metal-kvartetti Antabus on perustettu vuonna 2012 ja on sittemmin julkaissut kaksi demokasettia. Viimeisimpänä julkaistu ja digitaaliseen muotoon muovautunut nimikko-EP näki päivänvalonsa vuoden synkimpään aikaan, eli tarkalleen viime uudenvuodenaattona.

Vajaan kymmenen minuutin julkaisulla on tarjottavanaan vanhakantaista thrashin ja heavyn sekaista rymistelyä. Kaksi ensimmäistä kappaletta edustavat edellämainittua tyylisuuntaa esitellen paikoin hyvinkin herkullista riffittelyä ja nostalgiatrippinäkin käypää vanhahtavaa sointia. Avausraita Lawbreaker soundaa joltain Slayerin ensimmäisen levyn ja Megadethin iäkkäämpien tuotosten sekoitukselta. Icon of Social Status ei sinänsä lisää edeltävään väittämään mitään uutta, mutta kännykän häiriöpiiputuksen tahtiin lähtevä riffittely ja kompittelu on vähintäänkin hauska oivallus. Päätösraitana kuullaan cover Eppu Normaalin punk-klassikosta Poliisi Pamputtaa. Pakko sanoa, että 80-luvun punk-tunnelma on täysin saavutettu, jopa niinkin hyvin, että yhtyeen thrash-suuntauskin rupeaa mietityttämään.

Antabus on näinkin tuoreeltaan saanut aikaiseksi melko hienoa jälkeä. Eihän tässä thrashia olla uudelleen keksimässä, mutta tyylikkäästi soivat biisit sekä upea cover vanhahtavine nostalgiankatkuineen onnistuvat viihdyttämään niin kuin pitääkin. Tästä vaan veistelemään täyspitkää albumia samoilla eväillä, niin hyvä tulee.

3,5/5
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti