tiistai 22. maaliskuuta 2016

Everfrost - Blue Eyed Emotion (2015)

Suomen Lapissa kotoileva metallibändi Everfrost on saanut innostuksensa japanilaisesta kulttuurista, erityisesti visual keistä. Edellämainitun lisäksi tyylisuunnaksi "winter metal" kuulostaa hauskalta määritelmältä, varsinkin animevaikutteidensa kera, mutta yhtyeen uutukaisella on todella mukana kaukoidän sarjakuvaa kynäilevä Michiru Bokido vastaamassa visuaalisesta ulkoasusta.

Levyn ensimmäinen kappale The Lonesome Prince käynnistyy pirteällä ja näppärällä kitaratiluttelulla, mutta japanilaista kulttuuria siitä saa hakea. Ensimmäiset mielikuva viettävät voimakkaasti Ensiferumin, Children of Bodomin ja erinäisten eurooppalaisten power metal-yhtyeiden suuntaan. Melodeath-elementit luuraavat lähinnä satunnaisissa örinöissä ja tuhdeissa riffittelyissä, kuten esimerkiksi kappaleessa Arctic Scream tai Hemlock

Vokalisti Hew Wagner tekee pääsääntöisesti hyvää laulusuoritusta tyylisuuntaan erinomaisesti sointuvalla äänellään, mutta vielä isomman huomion saa australialaisessa yhtyeessä Dark Symphonicassa vaikuttanut Swan Davies. Etäisesti Liv Kristineltä kuulostava laulajatar lainaa ääntänsä jopa kolmessa kappaleessa, joista levyn loppupuolen kaksikko Clockwork Wilderness ja Caress the Emptiness ovat myös albumin parhaimmistoa.

Genremääritelmän myötä olisin toivonut ehkä hivenen verran japanilaisempaa esitystä, joka olisi erottanut yhtyeen muista vastaavista. Muuten tästä ei valittamista jää. Blue Eyed Emotion tarjoilee reilun kolmen vartin verran laadukasta ja tyylikästä melodisen powerin ja deathin sekaista metallia, jossa omaa sointia selvästi on haettu ja osittain löydettykin. Everfrostista tullaan varmasti kuulemaan vielä lisää.

3,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti