lauantai 13. helmikuuta 2016

Refusal - We Rot Within (2016)

Refusal on Helsingissä vuonna 2008 perustettu death metal-yhtye. Viisihenkinen bändi on pitänyt melko tiukkaa julkaisutahtia yllä. Vaikka tämä We Rot Within onkin vasta debyyttilevy, on takana jo seitsemän demolevyä ja kaksi niistä koostettua kokoelmaa. Esikoisalbumin julkaisijaksi valikoitui saksalainen F.D.E. Rekotz.

Reilun puolen tunnin We Rot Within sisältää yhdeksän kappaleen verran brutaalia death-rymistelyä, joissa voi aistia aivan pientä grindcore-viitettä Napalm Deathin tyyliin. Onneksi vaaka on kuitenkin enemmän kallellaan perinteiseen death metaliin ja se sujuukin bändiltä moitteettomasti. Levyn käyntiin polkaiseva Dignity in Void esittelee jo heti yhtyeen vahvuudet. Bändi taitaa keskitempoisen laahaamisen ja sen yhdistämisen vauhdikkaampaan mättöön. Mihinkään monotoniseen ja itsetarkoitukselliseen pörinään ja örinään ei todellakaan olla sorruttu, vaan jokaisesta kappaleesta löytyy omat vivahteensa juuri niin kuin pitääkin. Aloitusta seuraavat Dead End Society ja Get Insight jatkavat maittavalla temponvaihtelulla ja herkullisilla riffeillä, mutta parin minuutin mättöralli Short on Ammo vetää mutkat suoriksi ollen siis toisella tapaa upea dödöbiisi.

Yksi levyn hienoimmista biiseistä on Cannibal Instinct, jonka kitarakuviot ovat levyn parhaasta päästä aina introsoitannasta raadolliseen mättämiseen. Do Your Part ja G.O.A. polkevat myös syvälle ytimiin. Jälkimmäisen lopussa jumittava soolokitara on hienoa kuultavaa. Kuten aikaisemmin totesin, ettei kyseessä ole todellakaan itseään toistava kokonaisuus, niin se tulee varsinaisesti esille loppumetreillä pienimuotoisen yllätyksen muodossa. Ärhäkkäästi alkava Doomed sisältää niin pirullisen upean puhdasta kitarasoittoa sisältävän ja tunnelmallisen päätöksen, että oksat ja muut ylimääräiset jäsenet pois. Päätöskappaleena toimiva nimikkoraita hakee myös etäisesti melodiakuvioita ja vaimeasti murinavokalisaation taustalla kuuluvat puhtaat kuorolauluäännähdykset biisin loppupuolella ovat mitä erinomaisin selkäpiitä karmiva lisävivahde.

We Rot Within on jälleen kerran upea taidonnäyte perinteisestä death metalista. Vastaavanlaisia taidonnäytteitä ja varsinkin debyyttisellaisia onkin täältäpäin viime aikoina putkahdellut kuin sieniä sateella, mutta aina mahtuu yksi taitaja mukaan. Olitpa sitten traditionaalisen jenkkidödön tai vastaavanlaisen ruotsideathin perään, niin kannattaa ihmeessä katsastaa myös Refusal.

4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti