perjantai 5. helmikuuta 2016

Just Before Dawn - Of Dead and Those About To Die EP (2015)

Vuonna 2012 perustettu ruotsalainen death metal-yhtye Just Before Dawn on tekaissut jo kaksi täyspitkää albumia. Viime vuoden puolella bändi julkaisi niille jatkoa EP:n muodossa. Viiden kappaleen mittaisella Of Dead and Those About To Die lyhärillä on tarjottavanaan keskitempoista ruotsideathia oikein perinteisellä soundilla varustettuna.

Levy polkaistaan käyntiin parilla väkevällä kuolonmetallitykillä Counterbattery ja Outnumbered. Biiseissä kiteytyy länsinaapurin death parhaimmillaan, vaikka sinänsä mitään uutta ei länsirintamalta kuullakaan. Maittavan alun jälkeen soiva yli seitsemänminuuttinen doom-hidastelu Graves Without Crosses tuo mukanaan reilun annoksen tunnelmallisia sävyjä. Onhan tuo melankolinen tunnelma ja alavireisesti soiva kitaramelodia kaunista kuunneltavaa äkäisemmän dödörunttauksen välissä. Ytimekäs ja voimakas Into The Iron Mist palauttaa tunnelman perusdeathin sfääreihin ja samalla jatketaan päätöskappaleessa Through a Rain of Fire.

Of Dead and Those About To Die on levy, jossa palaset ovat erittäin kohdallaan. Eihän tämä oikeastaan yllätä, mutta kun homma toimii niin silloin se vaan toimii. Doom-vaikutteet toimivat hyvänä lisänä. Lyhyesti kuvailtuna Just Before Dawn kierrättää ja kiteyttää hienosti sen mitä Hypocrisyt, Entombedit sun muut svenskabändit tekivät upeasti jo reilut parikymmentä vuotta sitten. Mahtava ep-kiekko.

4/5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti