tiistai 19. tammikuuta 2016

Skulmagot - Fascinated by Disgust EP (2015)

Haluatko Miljonääriksi ja 50 euron kysymys: Mitä genreä edustaa helsinkiläinen viime vuonna perustettu yhtye nimeltä Skulmagot? Aivan oikein, eikä oljenkorsiakaan tarvittu. Skulmagot vannoo floridaistyylisen eli brutaalin death metalin nimeen tällä debyytti-ep:llä jonka nimeksi muotoutui kekseliäs Fascinated by Disgust. Yhtyeen muodostamalla kaksikolla on takanaan sellaisia vähän tunnetumpia yhtyeitä kuten Ratface, Tukkanuotta ja Bloodlands.

Todellisuus on kaukana demon otsikosta, mutta tällaisessa muodossa kuvotus löytää kyllä kiehtovuutensa. Biisien otsikotkin puhuvat puolestaan kunnioittaen raadonhajuisen genren maukkaimpia kliseitä. Levyn avaa tuhti turpaanvetotykitys Force Fed Testicles. Pakkosyötetyt kivekset lienevät aitoa gourmetia. Toilet Skul jatkaa samanlaisessa ääriraskaassa alavireisen kitarasoundin sahaamisessa ja rumpujen mättämisessä kuten myös Fetid Female Floater. Molemmat oikein huikeita death metal-rykäisyjä. Hidastempoisempi ja sitä myöten vaihtelevuutta tuova nimikkobiisi lienee suosikkejani tältä kokonaisuudelta ja sitä seuraava alta pariminuuttinen Infested Holes on vastapainoksi vauhdikkaimmasta päästä. Illan viimeisenä tarjoillaan pikaruokaa Human Kebabin muodossa. Maistuu kyllä.

Fascinated by Disgust ei varmasti tuo lajityyppiinsä mitään uutta, mutta sen verran upeasti kierrättää brutaalin floridadeathin hyviä puolia kansikuvaa myöten, ettei rankemman deathin ystävän kannata jättää tätä välistä. Joo ja kyllähän tätä voisi verrata esimerkiksi genrensä merkittävimpään Cannibal Corpseen. Ammattitaito ja kokemus näkyy ja tuntuu tällä demolla. Alla näytettä kiveksensyöttöbiisistä.

3,5/5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti