sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Grill - Grill EP (2015)

Australialainen teknistä deathia suoltava Grill on ollut koossa jo vuodesta 2006, mutta ensimmäistä ep-julkaisua maltettiin odottaa viime vuoden loppuun asti. Yhtyeen nimeä kantava lyhytkokonaisuus julkaistiin nimittäin marraskuun alussa.

Grillin musiikki kumpuaa jostain brutaalin deathin sekä thrashin ja jazzin ja funkin välimaastosta. Se onkin huomattavissa äärettömän vauhdikkaasta kitarakuvioinnista ja pörisevästä soundista. Taitavasta, tai ainakin nopeasta soitannasta huolimatta neljän biisin kokonaisuus alkaa suhteellisen tönköllä meiningillä. Progehtavia koukeroita on läiskitty ikään kuin näön vuoksi armottaman piiskaamisen lomaan. Biisien nimien Alien Abortion ja Anal Leprosy perusteella voi tuskin sen kummempia odottaakaan kuin brutaalia grillausta.

Levyn todellinen taitekohta koittaa kolmannen biisin alkaessa. Neljäminuuttisten örinöintien perään yli kuusiminuuttinen Deformed on aidosti mielenkiintoinen proge-elementtien ja thrash-riffien sävyttämä kappale. Vaikka ulkoasu on kenties hieman hiomaton, voisi tuon tyyppisillä kappaleilla saada aikaan jo ihan kelvollisen kokonaisuuden. Melkein yhtä pitkä päätöskappale Mutilated Witches Kunt jatkaa laadukkaammalla linjauksella ja vierailee progedödörässin lisäksi kelmeiden syntikkasoundiensa kanssa black metalin synkeällä tontilla.

Grill on vähän kuin Napalm Deathia väkinäisillä proge/djent-tyylityksillä. Soittotaito on yhtyeellä kohdillaan, mutta parhaimmillaankin kappaleet tuntuvat väkisin puristetuilta. Ensimmäiset kaksi kappaletta jäävät armottomasti laadukkaamman ja monipuolisemman loppupuoliskon varjoon. Jälkimmäinen biisikaksikko olisi ollut pelkästään noin pisteen verran paremman arvosanan arvoisia, mutta kokonaisuus on se joka valitettavasti ratkaisee. Toivottavasti jatkossa kuullaan jotain Deformedin kaltaista hienoutta ja niitäkin hiotaan ytimekkäämpään muotoon. Koko levy kuunneltavissa alla olevasta youtube-linkistä.

2,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti