keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Desecrated Grounds - Desecrated Grounds EI (2015)

Helsinkiläinen death-thrash metal-yhtye Desecrated Grounds julkaisi viime kesäkuussa ensimmäisen omaa nimeään kantavan lyhytjulkaisunsa. Saatekirjeessä lupaillaan nelihenisen mättöryhmän musiikin edustavan jotain erilaista.

Levyn ensimmäinen kappale Violation alkaa näppärästi pastorin piinapenkistä tulevan synnin tunnustuksella "Forgive me Father, for I'm about to sin". Biisistä löytyykin asennetta ja väkivaltaista fiilistä. Luvattua erilaisuutta tästä ei löydy, mutta siitä huolimatta homma toimii kuin junan vessa. Upea riffittely ja Jussi Salmisen voimakas vuolas ulosanti tekevät kunniaa seuraavassakin biisissä nimeltään Gods Among Us. Omaksi suosikikseni voisin nimetä toiseksi viimeisen biisin Slip Into The Pit, jossa Slayerin tyylinen tiukka kitaratyöskentely kohtaa death metalin julmetun ulkomuodon. Mahtavaa mättöä ja mäiskettä. Tiukkaa menoa tarjoaa päätöskappalekin Ductator.

Neljän biisin nimikko-ep tarjoaa vajaan vartin mittaisen ja hyvin ärhäkän deathin ja thrashin sekaisen tuokion. Asenne on kohdillaan ja se kuuluu raivokkaassa soitannassa. Uutta näkökulmaa genreensä EP ei tarjoa, mutta ensimmäiseksi julkaisuksi tämä antaa jo oikein hyvää viitettä tulevalle. Yhtye on suuntaamassa nyt alkuvuodesta uudelleen studioon, joten toivon mukaan sieltä on tulossa samalla attitudella soitettua äänekästä turpiinvetoa ja ehkä sitä erilaisuuttakin saadaan vihdoin mukaan.

3,5/5 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti