keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Ensio - Sekaisin (2015)

Rovaniemeläinen altrock-kolmikko Ensio sai alkunsa vuonna 2010, kun Antti (laulu, kitara) ja Ville (rummut) alkoivat soittaa englanninkielistä pop-punkkia. Vuosien saatossa yhtyeen musiikillinen tyyli kypsyi kuin juusto sisällyttäen vaihtoehtoiseen rokkiinsa poppipunkkia, grungea ja progea. Yhtyeen toinen EP julkaistiin viime vuonna ja viime elokuussa muun muassa Youtubeen ja Spotifyyn vuodettiin pari uutta sinkkubiisiä, joista arvion alla nyt Sekaisin.

Tyylien yhdistelmä kuulostaa paperilla sikäli tutulta, että se kuvaa melko tarkasti CMX:n tuotannon alkupään levyjä. Ja siltä se myös jonkun verran kuulostaa. Soundi on ehtaa ysäriä, mutta viitteitä löytyy uudempiinkin yhtyeisiin. Progepuolella voi olla havaittavissa ripaus Toolia ja Von Hertzen Brothersia. Jonkinlaista grungen rouheuttakin on taustalla. Hyvällä tavalla kappale muistuttaa myös iskevimpiä Don Huonot-, Apulanta- tai Happoradio-hittejä. Parasta kappaleessa on ehdottomasti hallitseva toolmainen progeriffi ja säkeistöjen taustalla soiva liidikitarointi sekä mukavan hämyinen tunnelma.

Yhtyeellä tuntuisi olevan sopivan omaperäinen ote musiikkiinsa. Popahtavuus on tässä kappaleessa hyvä asia, johon kevyt progepoljento tuo lisäkoukkuja. Lisäksi biisi toimii kevyenä nostalgiatrippinä parinkymmenen vuoden taakse, kun grunge ja pop-punk ynnä muut vastaavat olivat aivan helvetin in suomalaisittainkin. Tällaista voisi jo ihan mielenkiinnostakin kuunnella kokonaisen levyllisen. Hyvä biisi, lisää samanlaisia.

3,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti