torstai 17. joulukuuta 2015

Dead End Scene - Dance on the Broken Glass EP (2015)

Helsinkiläinen metallipoppoo Dead End Scene perustettiin viime vuoden alkupuolella. Tämän vuoden puolella julkaistiin ensimmäinen ep-julkaisu Sickness ja sitä seurasi lokakuussa julkaistu Dance on the Broken Glass EP, jonka sain vastikään arvosteltavakseni.

Kolmen biisin kokonaisuus aloitetaan voimakkaalla tyylinäytteellä Only One Scene. Alun tukevaan melodialiidin jälkeen kuulohermoja hierotaan groovaavalla ja vieläkin tukevammalla riffityöskentelyllä, joka kovasti muistuttaa Devin Townsendin vastaavanlaista kitarointia kappaleessa Regulator. Ensimmäisen tykityksen jälkeen raskas groove jatkuu enemmän Panteran tyyliin. Season of the Wicked ei aivan yhtä voimakas teos ole kuin edeltävä, mutta Cowboys From Hellia mukailevan intron siivittämä Watch Me Fall potkii. Lisäksi laulaja Mikko "Mike Shine" Kylmäsen käheä ulosanti kuulostaa joltain Phil Anselmon, Rainer Nygårdin ja Ville Laihialan väliltä.

Lyhyestä historiasta ja diskografiasta huolimatta yhtyeellä näyttäisi ja kuulostaisi olevan hommat hallussa. Soundit ovat pääsääntöisesti muhkeat ja antavat groovaavalle runttaukselle potkua. Kappalemateriaali ei kenties omaperäisintä mahdollista ole, mutta kun tyyli on näin vahvasti hallussa, voinee tulevilta julkaisuilta odottaa vaikka ja mitä. Silti aivan erinomainen, voimakas ja asenteellinen minijulkaisu.

3,5/5 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti