perjantai 18. joulukuuta 2015

Winterthroned - Fate of the Warrior EP (2015)

Helsingissä vuonna 2010 Winterheim-nimisenä perustettu pakanametalliyhtye päätyi nykyiseen nimeensä Winterthroned parin vuoden jälkeen ja julkaisi pian ensimmäisen demonsa. Julkaisujen kanssa ei ole ollut kovaa kiirettä ja näin ollen toinen kappale yhtyeen saagassa, Fate of the Warrior EP, julkaistiin viime elokuussa.

Albumin ensimmäinen raita osoittaa tehokkaasti yhtyeen sijoittuvan folk-henkisten viikinkipakanametalliyhtyeiden parempaan porukkaan. Hail The Scepter pitää sisällään voimakkaita elementtejä 90-luvun black metalista ja hieman uudemmasta viikinkimetallista. Mielessä käyvät esimerkiksi Windir, Falkenbach, Ensiferum, Thyrfing, Emperor ja monet muut lajinsa parhaat edustajat. Eeppinen pohjolan tunnelma jatkuu hieman ylimitoitetussa kappaleessa Sammui Liekki Pohjolan. Seitsemää minuuttia lähentelevä kappaleen parasta antia on biisin puolessa välissä soiva hidastelu. Levyn päättävä nimikkobiisi on avauskappaleen tavoin ytimekkäämpi ja yhtyeen konseptiin sopivampi mahtipontista melodiaa sekä räväkkää black metal-soundia yhdistelevää soitantaa. Löytyypä kappaleesta jotain viitettä vanhaan Finntrolliinkin.

Fate of the Warrior on näinkin alkutekijöissään olevalta yhtyeeltä erinomainen saavutus ja taidonäyte. Yhtyeen tyylissä ei tosin vielä kuulla sitä kaikkein ominta tai omaperäisintä pakanallista näkemystä, mutta ammattimaisen huoliteltu tuotanto ja soitanta puhuvat puolestaan. Kun oma latu tästä vielä raivataan esiin, niin luvassa voi hyvinkin olla genrensä mielenkiintoisimpia julkaisuja. Kaiken kaikkiaan lupaava esikois-ep.

4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti