torstai 19. marraskuuta 2015

Surtur - Descendant of Time EP (2015)

surturbangladesh.bandcamp.com   
Lähes kokonaan Intian ympäröimä pikkuvaltio Bangladesh ei ole musiikillisesti mitenkään erityisen tunnettu täälläpäin. Ei myöskään metallipiireissä. Encyclopaedia Metallumista löytyy listattuna vain 49 nimikettä, joista nelisenkymmentä on edelleen aktiivisia. Luultavasti olisi jäänyt maan tarjonta kokonaan pimentoon, jos en olisi saanut sikäläisen thrash metal-aktin Surturin debyytti-EP:tä käsiini digitaalisen promon muodossa.

Olisi ollut todella mielenkiintoista todistaa bangladeshilaista kulttuuria metallimusiikiksi verhottuna, mutta sitä ei pohjolan mytologiasta nimensä lainannut yhtye tarjoa. Sen sijaan musiikki nojaa vahvasti länsimaiseen perusthrashiin. Aggressiiviseen sellaiseen vieläpä. Levyn aloittava kitarainstrumentaali Prologue To Chaos on ehkä hieman eksoottisen kuuloinen, muttei mitenkään huomiota herättävästi. Todellinen tykitys alkaa biisistä Descendant of Time, jonka riffittelyssä on jotain samaa kuin vanhalla Slayerilla. Vokalisti Riasat Azmin rääkynävokalisointi on todella upeaa kuultavaa muistuttaen jotenkin etäisesti jotain ruotsalaista death metal-murisijaa. Kovin suurta vaihtelua eivät seuraavat kappaleet Maggot Filled Brain ja Demolisher soppaan tuo, mutta melkoisen vauhdikkaita ja toimivia runttauksia molemmat ovat.

Siihen nähden, etten koskaan ollut kuullut mitään bangladeshilaista, Surtur osasi jollain tavalla jopa yllättää. Descendant of Time ei ole mitenkään poikkeuksellinen tai poikkeuksellisen hyvä thrash metal-julkaisu, mutta hyvä kuitenkin. Jos esikoisjulkaisulla on niin tuotanto kuin soittokin näin hyvin mallillaan, voi ensimmäiseltä ja toivottavasti hyvin pian julkaistavalta täyspitkältäkin odottaa melkein mitä tahansa. Tätä minilevyä voi suositella kaikille hyvän thrashin ystäville.

3,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti