tiistai 17. marraskuuta 2015

Disformed - Prelude To Death EP (2014)

Monesta vanhasta yhtyeestä (mm. Barathrum, Twilight Ophera, Gloomy Grim) tuttujen tyyppien muodostama Disformed lupailee saatekirjeessään länsinaapurin suuntaan kumartelevaa death metal-mättöä. Yhtyettä ei kiinnosta edistyksellisyys ja uuden dödöpyörän keksiminen, vaan haluaa sen sijaan keskittyä 90-lukulaisen ja pohjoismaalaisen brutaalin deathin paahtamiseen.

 Yhtyeen ensimmäinen julkaisu on viimevuotinen demo-EP Prelude To Death. Kolme kappaletta esittelevä paritoistaminuuttinen aukaistaan lyhyellä ja iskevällä kappaleella The Blood. Soundissa ja tyylissä on tosiaan vanhaa ruotsivivahdetta kuulostaen esimerkiksi vaikutteiksi mainituilta Entombedilta ja Unleashedilta. Samaa jankataan seuraavassakin kappaleessa The Purge, mutta jo pidempi kesto takaa enemmän vaihtelua. Tempo kulkee hienosti mätön ja laahaavamman junttauksen välillä. Viimeisenä kappaleena on jo viiden ja puolen minuutin pituiseksi venytetty eepos The Enemy, joka on ehdoton suosikkini tältä kokonaisuudelta. Kappaleen purevat riffittelyt ovat kuin Slayerin 80-luvun lopun tuotantoa parhaillaan.

Vaikka Disformed ei olekaan panostanut omaperäisyyteen niin missään asiassa, tyyli on se asia joka ratkaisee. Jos vanhakantainen death metal kiinnostaa, niin Disformed on erittäin hyvä nykykorvike vanhoille akteille. Materiaali on kokonaisuuden lyhyyteen verrattuna melko vaiherikasta ja jos niin voi sanoa, värikästä. Jos aikoo tehdä musiikkinsa niin maan perinteisesti kuin vain voi, kannattaa ottaa mallia Disformedilta ja tehdä se hyvin. Prelude To Death on törkeän hyvä ensimmäiseksi demoksi.

4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti