maanantai 14. syyskuuta 2015

Witch Throne - Follow The Witch EP (2015)

Suomalainen kahden hengen yhtye Witch Throne on julkaissut ensimmäisen demonsa Follow The Witch elokuun loppupuolella. Nimestä voinee jo aavistella kyseessä olevan doom tai stoner metalin ja vieläpä hyvin perinteisen sellaisen. Kolmen kappaleen levyllä on mittaa reilut 17 minuuttia ja se on kuunneltavissa muun muassa Youtubessa. 

Ensimmäisenä biisinä kuullaan kauhuelokuvamaisella introlla käynnistyvä Awakened From The Ancient Slumber, joka on ulkoasultaan hyvin kahdeksankymmentälukulainen. Soundi on hivenen verran tunkkainen, mutta toisaalta omalla tavallaan vanhahtava ja se kyllä puree. Vertailukohtaa hitaammanlaiselle jykevien riffien varaan rakennetulle tuomionjulistukselle voi etsiä vaikkapa Candlemassista tai Reverend Bizarresta. Yhtyeen tyylistä tulee vielä enemmän mieleen Black Sabbath, josta muistuttaa toisena soiva ja levyn ehdoton ykköshitti, Children of the Gravelta kuulostava vauhtiralli Evil Ways. EP:n viimeisenä kuullaan keskitempoinen nimikkokappale, joka ei myöskään jätä kylmäksi. Kitaraakin soittavan vokalistin Rami Hermusen vuodatus on upeaa kuultavaa.

Witch Throne ei keksi tuomion pyörää uudelleen, mutta kuulostaa siltä, että vanhat doom metal-klassikot ovat hallussa. Ensimmäiseksi demoksi Follow the Witch on toimivaa doomia. Vaikka levy onkin suht yllätyksetön, on lyhyeen kestoon saatu vaihtelua, jykeviä riffejä ja sopivan kelmeä tunnelma. Kyllä tämä pistää odotukset korkealle ensimmäistä, toivon mukaan hyvin pian julkaistavaa kokopitkää kohtaan.

3,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti