torstai 11. helmikuuta 2016

Among The Prey - Only For The Blinded Eyes (2016)

Jyväskylässä vuonna 2013 perustettu death metalia soittava Among The Prey julkaisee debyyttinsä nimeltä Only For The Blinded Eyes helmikuun 19. päivä paikallisen Inverse Recordsin kautta. Yhtyeen jäsenien taustalta löytyy historiaa muun muassa Thunderstonessa, Before The Dawnissa ja Agonizerissa.

Among the Preyn tyyli on jotain perinteisen ja melodisen death metallin väliltä ja ainakin äkkiseltään mieleen saattaa tulla Lamb of God, At The Gates, Diablo ja Insomnium. Levy avataan jykevällä kappaleella Smile, jossa risteytetään upeasti taidokas riffityöskentely raivokkaaseen vokaaliseen ulosantiin ja melodistakin puolta päästään esittelemään tarttuvassa kertosäkeessä.

Jatko ei jää levyn avausraidan jalkoihin, kun mehevää runttausta luukutetaan kappaleissa Beyond Repair, Only For The Blinded Eyes ja Burning Down In Hell. Yksi omista suosikeistani on miltei herkällä ja kevyellä introkitaroinnilla käynnistyvä Pieces. Onhan tuo selkeästi levyn melodisin biisi. Välikevennyksen jälkeen isketään uutta oikeaa koukkua kuulohermoihin. Wake Up ja In Your Face ovat oikein upeita ralleja, mutta levyn tarttuvin riffi löytyy ehdottomasti kappaleesta Two Worlds Colliding, jossa on vähän Ruotsi-vivahdettakin mukana. Tai onhan sitä muissakin. Viimeisenä kappaleena kuullaan melodisesti introitettu dödörutistus Dancing On Our Graves.

Only For The Blinded Eyes on kovin energinen ja ärhäkkä death metal-kiekko. Kestoa on vain reilun puolen tunnin verran, mutta se on ytimekkääseen sisältöönsä nähden mitoitettu täydellisesti. Kun kyseessä on nuori yhtye ja vielä debyyttialbumi, niin ei voi kuin ihmetellä miten varmoin ottein ollaan lähdetty liikkeelle. Jatkossa Among The Preylta ei voi odotella kuin hyvää materiaalia. Kenties modernin deathin mestariteostakin. Yksinkertaisesti mahtava debyyttikiekko.

4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti