keskiviikko 16. syyskuuta 2015

SCUMRISE! - Stains EP (2015)

Kouvolalainen punk/rock/metal-yhtye Scumrise! on hetki sitten julkaissut kolmannen tuotoksensa Stains EP:n. Vuonna 2012 perustetty yhtye on aikaisemmin julkaissut kaksi demoa, joista viimeisin on parin vuoden takainen kasettijulkaisu Super Hits EP.

Kolmen biisin minilevyllä on kestoa vajaat kahdeksan ja puoli minuuttia, mikä tekee alle kolme minuuttia kappaletta kohden. Esityksen voi siis sanoa olevan hyvinkin ytimekäs. Kappaleissa yhdistyy metallin ja rockin soundi punkin asenteeseen. Ensimmäisenä soiva The Stain on hyvin yksinkertainen, mutta menevä ralli. Kitarariffit ovat tarttuvia ja vokalistin äkäinen rääkyminen sopii kuin tikku silmään. Tarttuvuutta ja monipuolisuutta tulee kuitenkin mukaan mitä edemmäs demoa kuuntelee. Rokahtavampi Concept of Living on jo melko melodinen biisi. Kitarasooloakin kuullaan hetken verran. Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä kuultava, kokonaisuuden melodisin biisi Drinking With The King on jo lähes hittikelpoinen rokkiveisu.

Asenteellisten taustahuudahdusten kanssa biiseissä on vähän jotain samaa kuin vaikkapa Children of Bodomissa, toki reilusti vähemmillä soolotilutuksilla ja paljon kevyemmällä soundilla. Rokimpi puoli tuo mieleen monin paikoin Hanoi Rocksin. Jotkut vanhat punkyhtyeetkin tulevat mieleen. Lyhyeen kestoonsa nähteen kappaleisiin on saatu mukavasti vaihtelua. Biisit toimivat muuten moitteettomasti, mutta ehkä vielä lisäpotkua tarvitaan tiukemman kokonaisuuden ja jykevämmän soundin muodossa. Potentiaalia tästä kuitenkin löytyy ja jos esikoislevyllä kuullaan vielä hiotumpaa punkrockmetallia, niin hyvä on. Stains on pirteä rokkilevy, kannattaa tutustua.

3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti