lauantai 19. syyskuuta 2015

Nordwind / Order of the White Hand - Victory Monument of Death SPLIT (2015)

Hyvinkääläinen kahden miehen orkesteri Order of the White Hand ja kanadalainen Nordwind ovat lyöneet hynttyyt yhteen Victory Monument of Death -splitillä. Tyylilajina toimii pakanallinen black metal ja kumpaiseltakin yhtyeeltä löytyy jonkun verran aikaisempaa levytyshistoriaa. Yhteisjulkaisu on virallisesti saatavilla c-kasettina.

Molemmat yhtyeet ovat laittaneet likoon neljä biisiä, joista A-puolen on täyttänyt Order of the White Hand. Suomesta onkin tarjolla tunnellisempaa black metalia hieman vanhan Satyriconin ja Drudkhin tyyliin. Ysäribläkin tunnelma on muutenkin vahvasti läsnä. A-puolen aloittavat pidemmät kappaleet Veri ja Kunnia sekä Sworn To Fight ovat upeita biisejä, mutta parhaimmaksi kappaleeksi nousee ehdottomasti tarttuvien kitarointien varaan rakennettu Rautainen Tahto. Päänvaivaa ja ylimääräisiä kuuntelukertoja aiheutti kummallisen tutut kitarariffit, joihin vastaus löytyi yhtäkkisellä ahaa-elämyksellä: yhtyeen toinen jäsen A. Klemm sooloilee Kalmankantajassa, jonka viimeisin levy oli hetki sitten arvosteltavani.

Nordwindin osuus on tiiviimpi ja lyhyempi kokonaisuus, jossa on enemmän aggressiivista otetta. Aloituskappale The Bones of All Man muistuttaa todella paljon Mayhemin De Mysteriis Dom Sathanasia ja sitä seurannutta soitannaltaan vieläkin raivokkaampa minijulkaisua Wolf's Lair Abyssia. Maittavan aloituksen jälkeen kanadalaisyhtyeen materiaali hieman jumittaa, mutta ysäribläkin kierrätys hoidetaan kunniakkaasti loppuun. Kitarapainotteista melodiapuoltakin on raskaamman soitannan lisukkeena. Viimeisenä soiva Reveries of Holocaust kuulostaa vähän jopa Satyriconin Nemesis Divinan (1996) materiaalilta.

Reilun puolen tunnin levystä alle 20 minuuttia kuuluu Order of the White Handille ja vajaa vartti Nordwindille. Molemmat ruokailevat periaattessa samoilla apajilla, eli noin parinkymmenen vuoden takaisella norjalaisbläkki-tarjottimella. Yllätyksiä ei juuri tarjoilla, mutta kaikin puolin homma toimii alusta loppuun hienosti. Jos jompaa kumpaa pitäisi paremmaksi sanoa, niin tämän splitin perusteella Order of the White Hand tekee mielenkiintoisemman suorituksen. Joka tapauksessa mielenkiintoinen julkaisu ja maistunee varmasti perinteisen black metalin ystäville.

3,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti