torstai 3. syyskuuta 2015

ApeX - Hammered Down DEMO (2015)

ApeX on Jokelasta ponnistava thrash metal-yhtye, joka perustettiin viime vuonna. Pian julkaistiin esikoisdemo Dead or Alive jota seurasi heinäkuussa julkaistu yhdeksän kappaleen mittainen Hammered Down.

Demo alkaa Sign of Peacen otsikon mukaisella rauhallisella puhtaalla kitaroinnilla. Sen jälkeen ensimmäisenä korvaan pistää suttuinen demosoundi. Sen kuitenkin voi antaa anteeksi, kun yhtyeen vanhakantainen thrash on sen verran menevää, että Slayerin kasarituotanto tulee kovasti mieleen.  Suburban Chaos muistuttaa melko paljon Angel of Deathia ja paljon löytyy sävyjä varjoon jääneeltä, itselleni merkittävältä Hell Awaits-albumilta. Mielenkiintoisella uutispätkällä introitettu Midnight Avenger esimerkiksi potkii kuin kiimainen hirvi, kuin Kill Again ikään. Tyylissä on myös jotain niin ikään 80-luvun rankempaa Venomia. Demon ainoaksi mielenkiinnottomaksi biisiki jää oikeastaan vain Venomin ja Motörheadin sekainen renkutus Drink or Die.

Jos unohdetaan demon äänenlaatu, joka on kehnon livebootlegin tasoa ja jonka äänenvoimakkuuskin vaihtelee kappaleiden välillä, ei sisällöstä muuten huomautettavaa keksi. ApeX ei toki keksi thrashia uudestaan, mutta kierrättää kuitenkin 80-luvun ärhäkkää metallia kunniakkaasti. Yhtye on veistellyt muutamia upeita riffejä ja vokalistin ulosanti on erittäin toimivaa ja lienee turha mainita kuka siitä tulee mieleen. Kyllä tässä bändissä potentiaalia on ja oikeastaan aika paljonkin. Jos seuraavalle julkaisulle saadaan äänenlaatukin kohdilleen, niin ApeX nousee ehdottomasti kiinnostavimpien kotimaisten thrash metal-yhtyeiden listoille.

3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti