tiistai 4. elokuuta 2015

Sinatras - Six Sexy Songs EP (2014)

Vaikka yhtyeen nimi Sinatras voikin tuoda erinäisiä mielikuvia vuosien ja vuosikymmenten takaa, ei tällä italialaisorkesterilla ole mitään tekemistä ainakaan Frankin tai Nancyn kanssa. Harvinaisen typerästi tahi tylsästi nimetty esikois-EP Six Sexy Songs todistaa vanhan sanonnan, ettei nimi miestä pahenna, jos ei mies nimeä. Tarjolla on otsikon mukaisesti kuusi niin sanottua death'n'roll kappaletta.

Kornin otsikon ja näppärän genremääritelmän takaa löytyy rouheaa, tukevaa ja jykevää riffittelyä Panteran ja Machine Headin tyyliin. Death metal-vaikutetta haetaan jostain Entombedin suunnasta. Ote on kova heti kättelyssä, kun Contamination lähtee soimaan. Tiukan riffittelyn ja ärjyvän vokalisaation ohella kuullaan puhdasta lauluakin, jotka tapailevat jenkkimetallin tyylisiä melodioita. Samaa rautaista rataa jatketaan ytimekkäissä ralleissa Frank is Backissa ja Sunshinessa.

Jos levyn alkupuolisko oli tiukkaa mättöä, sitä on myös toinen puoli. Vauhdikas The Game ja sen turpiinvetoriffi potkii kuin kiimainen hirvi. Panteraan päin kallellaan olevia riffejä viljellään taitavasti joka väliin ja varsinkin kahteen viimeiseen kappaleeseen. W.A.F.S nousee levyn parhaimpiin kappaleisiin, eikä lopetuksessa, All or Nothingissakaan mitään valittamista ole. Vauhdikkaita kappaleita, joissa pysyy mielenkiinto taitavan kitaroinnin ja muun soitannan ansiosta.

Vajaan puolen tunnin Six Sexy Songs on erinomainen debyyttijulkaisu viime vuonna perustetulta yhtyeeltä. Kappalemateriaali on räväkkää ja omilla jaloillaan seisovaa thrash/death/groovemetallia. Jos jotain kaipaisin enemmän, voisi mukana olla tarttuvampia kertosäkeitä ja vähän vaihtelevampaa kappalemateriaalia. Lyhyeksi julkaisuksi tämä ei kuitenkaan ehdi kyllästyttämään, päin vastoin. Tämä levy tulee helposti kuunneltua useamman kerran peräjälkeen. Six Sexy Songs näyttää, että Sinatras on täysin valmis paketti, jolta voi odottaa tulevaksi erittäin maukasta esikoisalbumia.

4/5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti