keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Falling From Grace - Shadows of the Past EP (2015)

Jyväskylässä majaileva Inverse Records julkaisi viime toukokuussa 2013 perustetun vantaalaisen death metal -yhtyeen Falling From Gracen ensimmäisen virallisen EP:n. Shadows of the Pastiksi nimetty viiden biisin kokonaisuus esittelee hiukan vajaan 20 minuuttisen ryöpytyksen groovaavaa deathia melodisin elementein koristeltuna.

Ensimmäisenä soiva Pathetic Perfection tiivistää yhtyeen reseptin noin kolmeen ja puoleen minuuttiin. FFG runttaa kuulohermoja murjovaa riffittelyä, jossa on kaikuja niin deathista kuin thrashista. Melodiaakin löytyy jonkun verran ja vokalistilta irtoaa murinaa ja rääkynää lahjakkaasti. Muuten toimivaan konseptiin olisin kaivannut enemmän räväkkyyttä, jota Machine tarjoaakin paljon reilummin. Rouheaan ulosantiin pientä vaihtelevuutta ja melodiaosastoa tuo EP:n parhaimmastoon nouseva Abandoned Hope. Lost Pariah pistää vielä paremmaksi vauhdikkaammalla rymistyksellään ja lunastaa levyn parhaimman kappaleen tittelin. Viimeisenä soiva Blind Belief ei myöskään jää kauas albumin terävimmästä kärjestä.

Vaikka levyn meininki on rouheaa ja jouhevaa, eikä suurempia vikoja soitossa tai tuotannossa ole, on se silti melko riskitöntä ja tasaista death-groovea. Vaihtelua olisi voinut sisällyttää lyhytkestoiseen EP:hen reilummallakin kädellä ja varsinkin vauhdikkaampi rutistus olisi sävyttänyt hienosti useampaakin kappaletta. Niin tai näin, on tämä kuitenkin ihan hieno taidonnäyte ja antaa jonkinlaista osviittaa seuraavaa kokonaisuutta kohtaan. Ja mikäli hyvin käy, seuraavalla albumilla kuulemme enemmän raivokasta rykimistä sekä oikealta ja vasemmalta iskeviä teräviä koukkuja.

3/5