lauantai 9. toukokuuta 2015

Venom - From the Very Depths (2015)

EMP.fi
Vaikka itse olenkin aina suhtautunut Venomin tuotoksiin pienellä varauksella, yhtyeen suuresta vaikutuksesta lukuisiin yhtyeisiin, kuten Metallica ja Slayer, on turha kiistellä. Eräs metallin alagenrekin sai nimensä yhtyeen kappaleesta/levystä. Venomin 80-luvun alun tuotannon jälkeinen materiaali ei ole koskaan minua kiinnostanut. Voisin parhaaksi teokseksi nimetä The Sinlges 80-86 -kokoelman, joka sisältää paria osumaa lukuunottamatta ne tärkeimmät kappaleet, kuten esimerkiksi Bursting Out, Seven Gates of Hell ja Warhead. From The Very Depths on jo 36-vuotiaan Venomin neljästoista pitkäsoitto.

Levy käynnistyy turhanpäiväisellä introlla, jonka jälkeen äänensä avaa rupinen nimikkokappale. Pakko myöntää, että tässä on jotain samaa kuin niillä vanhoilla kunnon levytyksilläkin. Tyylilaji kuulostaa ikään kuin Motörheadin ja Slayerin ristisiitokselta, jossa heavy metal kohtaa vanhahtavan thrashin. On siinä jotain samaa kuin ensimmäisen aallon black metalissakin. Noin tunnin mittaan ahdetut kappaleet eivät sen kummemmin eroa toisistaan, mutta tehoa niistä kyllä löytyy.

Pari hyvääkin kappaletta on levylle lipsahtanut. Nimikkobiisin lisäksi Smoke on varsin toimiva poljento ja mielenkiintoisella leadi-introlla käynnistävä Grinding Teeth on miellyttävä kokemus.Yllättävin, vain välisoiton muotoinen ja kokoinen kappale levyllä on Slayerin ja Black Sabbathin tyylinen puhtaan kitaran varassa kulkeva doomahtava laahaus. Sellaista olisi voinut olla enemmänkin välisoittoina tai kokonaisten kappaleidenkin muodossa.

From The Very Depths on selvästi Venomin kuuloinen muovikiekko. Kappalemateriaali vaan harmillisesti toistaa itseään lähes koko levyn ajan. Jotain poikkeavaa ja massasta erottuvaa olisi saanut olla mukana ja paljon. Tasaisuudestaan ja tunkkaisuudestaan huolimatta tässä on kuitenkin sen verran viihdearvoa mukana, että levyn jaksaa kuunnella ihan mielellään kerran. Ja miksei toisenkin. Kyllä tämä varmasti Venom-faneille kelpaa, mutta muille tutustuminen kannattaa aloittaa vaikkapa levystä nimeltä Black Metal ja palata sitten asiaan.

3/5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti