sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Halestorm - Into the Wild Life (2015)

EMP.fi
Pitkään niputin Halestormin ja Alestormin keskenään samaan kastiin. Nimiä lukuunottamatta tällä yhdysvaltalaisella rock-yhtyeellä ei ole mitään yhteistä skotlantilaisen merirosvometallipumpun kanssa. Sisarusten Lzzy ja Arejay Halen vuonna 1997 perustama yhtye onkin ennen tätä uutukaista jäänyt täysin pimentoon.

Into the Wild Life paljastaa korttinsa heti. Iskevällä hittikaavalla rakennettu avauskappale Scream kiteyttää yhtyeen syvimmän olemuksen. Hieman radiosoittopopahtavaa raskasrokkia upealla naislaulajalla varustettuna. Samaa sarjaa edustavaa materiaalia onkin useampi kokonaisen viidentoista kappaleen seassa. Esimerkiksi heti ensimmäisen kappaleen jälkeen soivat I am the Fire, Sick Individual ja Amen ovat selvästi samasta muotista muovattuja hard rock'n'pop-rykäisyjä.

Kevyempää balladiosastoa kuullaan myös. Otsikkoa myöten kevyttä materiaaliaa edustava Dear Mother on mukava tunnelmanvaihdos enyamaisine taustasaundeineen. Melkein nykykantrimainen When Sober Couldn't Say kuulostaa lähestulkoon Pinkiltä. Varsin värikästä menoa on saatu hyvinkin soittolistaystävälliseen kokonaisuuteen. Yksi erikoisimmista kappaleista ja ehkä se toimivinkin ralli on Mayhem, jossa runtataan levyn metallisinta antia ja sitä seuraava kevyempi Bad Girls World.

Halestormin kolmas levy tarjoaa noin tunnin mittaisen katsauksen 80-90-luvun rokista nykypäivän sellaiseen. Vaikutteita on varmasti napattu sieltä ja täältä vuosien varrelta. Levyn materiaali on taidokasta, mutta kappaleissa on suhteellisen paljon kaavamaisuutta ja toistoa. Siitä huolimatta kokonaisuus toimii ihan hyvin, vaikkei sinänsä edusta mitään erikoista tai omaperäistä. Lyhyesti sanottuna kuunneltavaa ja miellyttävää radiosoittomusiikkia. Laulaja Lzzy Hale ansaitsee toki maininnan ja kiitokset upeasta sekä voimakkaasta vokaalisuorituksestaan.

3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti