keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Van Halst - World to Make Believe (2016)

Vokalistinsa Kami Van Halstin mukaan nimetty kanadalainen hard rock/metal-bändi Van Halst julkaisi hiljattain debyyttialbuminsa nimeltä World to Make Believe. Saatekirjeessä yhtyettä vertaillaan muun muassa Halestormiin sekä Evanescenceen, jonka laulajaa Amy Leeta tämänkin porukan nokkanainen jonkun verran muistuttanee.
Levyn polkaisee käyntiin menevä ja tukeva rokkiralli The End, jonka jälkeen on vuorossa enemmän Evanescencen tapainen ja teatraalisempi esitys Save Me. Kamin lauluäänessä on kieltämättä paljon samoja viboja esikuvansa kanssa kuin myös kertosäkeen melodiassa. Levyn tarttuvimman ja kenties melankolisimman kertosäkeen tarjoaa Ryan's Song, joka on muutenkin levyn kiehtovimpia teoksia.

Ihan hyvistä lähtökohdistaan huolimatta levy jää ensimmäisten ja tavallaan ihan onnistuneiden biisien jälkeen junnaamaan paikoilleen. Puolet kappaleista on rokahtavampia tykityksiä ja toinen puolisko balladimaisia herkistelyitä. Eihän niissä mitään varsinaista vikaa ole, mutta esitys assosioituu aivan liikaa Evanescencen tekemisiin eikä tuotannollisesti korean pinnan alta löydy mitään todella sykähdyttävää. Hyviä soundeja ja meheviä riffejä on kuitenkin muutamia tarjolla. Raskaampaa osastoa esittelee hyvin nimikkokappale ja levyn päättävä pianovetoinen tunnelmointi Perfect Storm toimii myös varsin mallikkaasti. Albumin ehdottomasti vetoavin biisi on kauniilla kertosäkeellä varustettu Questions.
Vaikka levy onkin näennäisesti ihan asiansa osaavaa ja tuntevaa popahtavaa rokkimetallia, tuntuu se jollain tavalla jäävän vajavaiseksi ja varsinkin itseään toistavaksi kokonaisuudeksi. Tokihan tämä varmasti maittaa Evanescensen ja vastaavien yhtyeiden suurkuluttajille,  mutta itse turvautuisin parin läpikuuntelun jälkeen Amy Leen yhtyeen tuotantoon itseensä. Toivottavasti seuraavalle kokonaisuudelle saadaan enemmän vaihtelua ja omaperäisyyttä. Tyyli ja tuotanto on muuten ihan valmista kauraa niitettäväksi.
2,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti