perjantai 26. helmikuuta 2016

Throes - Koro (2015)

Itävalta on tullut tutuksi, ainakin itselleni, omintakeisista black metal-, darkwave- ja goottimetalli-yhtyeistään, mutta löytyyhän sieltä paljon muutakin. Esimerkiksi vuonna 2012 perustettu doom/sludge-yhtye Throes. Debyyttilevy Use Your Confusion I-VII julkaistiin pari vuotta sitten ja viime jouluna oli vuorossa kakkosalbumi Koro.

Pitkäsoitoksi Koro on melkoinen tynkä. Esiteltävänä on vajaa puolituntinen ja viisi kappaletta, eli melkein minkä tahansa muun vastaavan genren yhtyeen ep-mittainen kokonaisuus. Sisältö on kuitenkin oikein mallikkaasti soivaa kitarapörinää. Aloituskappaleena soi alavireinen jumittelu Zepsuta. Hidastempoinen riffijunttaus ja huutovokalisointi saattavat tuoda mieleen vaikkapa Ufomammutin.

Alavireinen kitara soi erittäin mallikkaasti levyn jokaisessa viidessä kappaleessa. Soraisella soundilla varustetut Crepusculo Decrepitude ja Horde ov Hyenas tarjoavat tasaisen kyydin sludgemaastossa, ilman sen kummempia koukutuksia. Levyn loppupuolisko sen sijaan on mitä erinomaisinta antia. Levyn tykein biisi on ehdottomasti Planet Lobotomy, jonka riffit ovat suorastaan murskaavat. Päätöskappaleessa Everything is Hostilessa kuullaan perusjumituksen lisäksi puhdasta laulua, melodiaa ja jonkinlainen kelmeä torvi-instrumentaatio biisin lopussa.

Throes ei puhalla Korollaan sludgepörinän leikkikentälle uusia tuulia, mutta kierrättää alavireisen junnauksen peruselementtejä varsin varmalla ja taidokkaalla otteella. Vaihtelua olisi toki voinut olla mukana enemmänkin radikaalimpien vastavärien muodossa, mutta ei tästä silti pahaa sanottavaa jää. Alle puolen tunnin kestoinena tasaisuudesta ei koidu niin minkäänlaisia ongelmia. Sludgen ja doomin kuuntelijoille tämä maistuu aivan varmasti.

3,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti