tiistai 9. helmikuuta 2016

Raatopaikka - Terrorisaatio EP (2016)

Raatopaikka on Tuusulassa noin vuosi sitten perustettu death/thrash metal-yhtye. Hyvällä julkaisutahdilla on ainakin aloitettu, kun ensimmäinen demo ulostaitui viime kesänä ja tämä toinen Terrorisaatioksi nimetty tuotos äänitettiin tämän vuoden alussa. Tuotanto on kokonaan yhtyeen omaa käsialaa masterointia ja miksausta myöten.

Levy polkaistaan käyntiin varsinaisella tehorykäisyllä, eli nimikkobiisillä itsellään. Ärhäkkä ja tukeva Terrorisaatio pistää pään heilumaan kuin vanha Pantera tai Sepultura ikään. Soundi toki on hivenen deathimpi ja sitä on myös vokalisti Joonas Walleniuksen murea ulosanti. Helvetin hyvä biisi joka tapauksessa. Seuraavana on vuorossa nopeampi rutistus Kaaos - Pahan Vallassa, josta tulee sekä musiikillisesti että suomeksi suollettujen lyriikoiden vuoksi mieleen Mokoman raskaimmat tekeleet. Kalma Kansaa Korjaa potkii myös, mutta aloitusbiisin jälkeen toisiksi kovimman kappaleen tittelin ansaitsee miltei Slayerin tyylisellä riffittelyllä keinahteleva Parabellum. Törkeän upea biisi tämäkin. Bonuksena löytyy levyn hauskuuttavin kappale Skörde Skårde, jonka alkuriffittelyissä on kieltämättä jotain samaa kuin Stam1nalla.

Raatopaikka on huomattavan nuoreen ikäänsä nähden saanut aikaiseksi hyvinkin valmiin ja vahvan kuuloista materiaalia. Terrorisaatio on kaikin puolin kappaleista aina tuotantoon saakka täysin valmista kauraa niitettäväksi. Vielä kun samanlaista kamaa saadaan tuplaten enemmän kasaan, niin siinä on jo debyyttilevy valmiina. Erinomainen tyylinäyte ja tätä sitten lisää ja pian!

4/5 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti