tiistai 9. helmikuuta 2016

Akasava - Strange Aeons EP (2015)

Ranskassa vuonna 2014 perustettu Akasava seikoittaa tyyliinsä psykedeelistä rokkia ja doom metalia. Nelihenkinen porukka julkaisi debyyttieepeensä Strange Aeons viime vuoden keväällä.

Lyhyen ja varsin mitäänsanomatoman instrumentaali-intron jälkeen soi ihan menevä ja hämäräperäinen rokkiralli The Deep. Levy etenee tasaisella meiningillä edetään yksinkertaisten kitarariffien ja köykäisten 60-luvun happorokkifiilistelyiden varassa. Sävellyksissä ei varsinaista vikaa ole, mutta ulkoasu on turhankin rosoinen ja huolimaton. Vauhdikkaampi Sons of Bastet voisi toimia paremmin karismaattisemman vokalistin käsittelyssä. Epävireinen raspiääni ei juuri tee vaikutusta, vaikka hitaammissa biiseissä sekin tuntuu ihan toimivan.

Levyn ehdottomasti parasta antia on hitaampi jumittelu The Witch is Rising, jossa yhtye on vienyt psykedeelisen doominsa niin huippuunsa kuin vain kykenee. Syntikat soivat komeasti Black & White Ladyssa, vaikka toki soundi olisi voinut olla hivenen tukevampakin.  Levyn päätöksenä kuullaan myös instrumentaali, And Die!, joka on paljon houkuttelevamman kuuloinen kuin intro. Olisi sopinut ihan hyvin jonkun biisin väliosioksikin. Outron myötä levy tuntuu kuin loppuvan seinään. Eihän sitä kestoakaan ollut kuin kaikkiaan vajaat 14 minuuttia.

Strange Aeons on ihan mukiinmenevää ja välttävää psyrokkia, vaikka mitenkään tajuntaa laajentavaa meininkiä ei olekaan tarjolla. Sarjassamme ihan ok ja sietää muutaman läpikuuntelun. Sen verran kuitenkin mielenkiinto heräsi, että myöhemmin tänä vuonna julkaistava esikoisalbumi pitää kyllä tarkastaa, jos vaikka yhtye saisi puristettua itsestään esiin tälläkin lyhärillä kuultavissa olevat parhaat puolensa ja hioisi häiritsevät rosoisuutensa hiiteen.

2,5/5 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti