torstai 25. helmikuuta 2016

Matubes - The Return of Black Metal EP (2015)

Viime vuonna perustettu bulgarialainen neljän jäsenen muodostama black metal-yhtye Matubes julkaisi syyskuussa debyyttieepeensä nimeltä The Return of Black Metal. Vaikka genrelokero jätettäisiinkin mainitsematta, levyn otsikko tuskin jättää yhtyeen tyylilajia epäselväksi.

Noin yksitoistaminuuttinen minijulkaisu tarjoilee kolmen kappaleen verran perinteistä black metalia, joka haiskahtaa voimakkaasti 90-luvun Norjalle. Mieleen tulee vaihtelevasti vanhat kunnon Satyricon ja Mayhem ja muutama muukin klassikkobändi. Levyn avaa noin kolmeminuuttinen War Song, joka osoittaa perinteisen linjan black metal-tyylin olevan erittäin hyvin hallussa. Left Hand Path on noin minuutin pidempi kappale, joka muuten jatkaa samalla tinkimättömällä tyylillä. Levyn päättävässä Drink The Poison Bloodissa kuullaan herkullisen ja niin perinteisen bm-riffittelyn ja Satyria etäisesti muistuttavan rääkynävokalisaation lisäksi kelmeää puhdasta lauluakin.

Juhlavasta otsikostaan huolimatta The Return Of Black Metal ei ole niin minkäänlainen black metalin uusi tuleminen. Eihän se bläkki ole minnekkään mennyt tässä välissäkään, ehkä niin sanottu valtavirta on vain muuttanut hiljalleen muotoaan, mutta samaa kamaa se on edelleenkin. Mutta eipä tätä minilevyä voi moittiakaan, kun se kuitenkin toimii ja hyvin, vaikka kaikki tuntuu olevankin lainattua parinkymmenen vuoden takaa. Perinteisen black metalin ystäville levy tarjoaa lääkityksen pahimpaan riippuvuuteen. Ehkä jatkossa voidaan odotella oikeasti merkittäviäkin levytyksiä, kun norjalaisen bläkin traditiot ovat ilmeisen hallussa.

3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti