perjantai 15. tammikuuta 2016

M Rock - Walking Alone (2015)

Italialaisen muusikon Pietro Zanettin luotsaama hard rock-yhtye M Rock on perustettu vuonna 2014. Sen enempiä aikailematta bändi julkaisi viime vuoden syyspuolella ensimmäisen albuminsa Walking Alone.
Lyhyen ja todella kornin pikkutuhmuuksia sisältävän introspiikin jälkeen kuulohermoihin survotaan rouheasti soivaa rokkia. Kitaravetoinen rock ei oikeastaan keksi rokin tahtiin rullaavaa pyörää uudelleen, mutta vokalistin Till Lindemannia muistuttava ulosanti on kyllä rohkea ja toimiva valinta. Ensimmäinen edukseen erottuva biisi on energinen ja raskaan riffin varaan rakennettu Burn, joka todellakin kuulostaa vinksahtaneelta Rammstein-coverilta. Sitä seuraa toinen levyn kohokohdista Sex Fun & Rock'n'Roll, joka on kuin jonkinmoinen härski sekoitus edellämainittua ja Depeche Moden Personal Jesusta.

Levyn soundi on muhkea ja pureva, mutta sisältö on loppujen lopuksi itseään toistavaa ja luottaa liikaa härskiin ja räkäiseen otteeseensa. Voisin kuvitella tämän jopa toimivan, jos Zanetti olisi lähtenyt soittamaan rokkiansa hieman vakavammalla asenteella. Muutama ihan mukava kappale mainittujen lisäksi on saatu aikaiseksi, kuten vaikkapa nämä kaksi erityylistä naislaulua hyväksi käyttävää teosta Let The Demons In sekä Take My Way.
Walking Alonen kaava on kyllä ihan toimiva, mutta sen toistaminen kyllä pidemmän päälle jaksa juuri viehättää. Soundi on kuitenkin toimiva ja varmasti vakavammalla otteella M Rock saisi aikaan todella tykin albumin, josta riittäisi viihdykettä pidemmäksikin aikaa. Ei tämä kuitenkaan totaalisen huono ole, vaan lähinnä korni, ennalta-arvattava ja tylsä. Jokainen levyllä laulanut teki kyllä ihan hyvät suoritukset. Eipä siitä muuta sanottavaa keksi.

2/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti