lauantai 19. joulukuuta 2015

Escalane - The Days of Decay (2015)

Jyväskyläläinen poprokkia ja vaihtoehtometallia sekoittava ja soittava Escalane aloitti toimintansa vuoden 2013 lopulla. Noin vuoden verran työn alla ollut debyyttialbumi The Days of Decay julkaistiin niinikään jyväskyläläisen levymerkin Inverse Recordsin toimesta aivan hetki sitten joulukuun alussa.

Levyn aloituspari Waiting For The Sun sekä Singularity tempaisee samantien mukaansa popahtavan tarttuvilla kertosäkeillä yhdistettynä thrashia ynnä muuta raskasta ja modernia metallia muistuttavaan kitaratyöskentelyyn. Popahtava puoli tuo jonkun verran mieleen Paramoren, josta kiitos kuuluu samankaltaisten melodiariffien lisäksi vokalisti Hanna Uimoselle. Singularityn introriffi varsinkin voisi käynnistää jonkun Paramore-hitinkin. Raskaampaa tavaraa isketään mukaan Fading In, Fading Out-biisin thrash-riffittelyllä ja kertosäekin on hieman tuhdimpaa Velcran ja alternative metal-yhtyeiden tyyliin.

Hittivaihde pysyy tiukasti päällä läpi levyn, mistä on osoituksena toinen toistaan tykimpi ja tarttuvampi kertosäe. Sopivana kontrastina potentiaalisille korvamadoille toimii asenteellinen metalliriffittely. Raskaampi Careless ja kevyempi Seven Months jatkavat levyn kaavaa suht tehokkaalla mallilla, mutta vaikka tuotanto on soittoa ja soundia myöten täyttä graniittia, pieni kyllästyminen ja jonkinlaisen räväkkyyden puute vaivaa kappaleissa Reality ja The Spiral. Vastauksena siihen isketään korville levyn ehdottomin korvamato This Disgrace, joka on myös levyn iskevin, tarttuvin ja paras biisi. Vaikka levyn alun kappaleet ovat tarttuvia kuin mitkä, jää tämä soimaan päähän vaikka miten pitkäksi aikaa eikä muusta levystä hetkeen muista mitään. Räväkkyyttä kaipaavalle levyn loppupuoli tuo myös helpotuksen, kun raskailla kitaroilla runtataan upeasti biisissä The Map ja finaalikappaleessa The Days of Decay revitellään ihan oikeasti ja kunnolla. Levyn raskaimmassa biisissä Hannan laulusuorituskin viedään äärimmilleen.

Escalane antaa debyyttilevyllään itsestään erittäin positiivisen kuvan. Tuotannollisesti kaikki on tehty oikein, joskin biisimateriaali voisi kehittyä ja varmasti kehittyykin tulevaisuudessa vaihtelevampaan ja räväkämpään suuntaan. Potentiaalia on vaikka muille jakaa ja se varmasti tulee näkymään seuraavilla julkaisuilla. Tällaisista debyyteistä saisivat monet ottaa mallia.

3,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti