keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Maniac Abductor - Thrash Assault EP (2015)

Kontiolahti-Joensuu akselilla vaikuttava Maniac Abductor on viiden parikymppisen äijän thrash metal-yhtye. Bändin marraskuussa julkaistu esikois-ep on osuvasti nimetty Thrash Assaultiksi, ettei varmasti tule tyylisuunnan kanssa väärinkäsityksiä. Nuorella yhtyeellä on takanaan kymmenkunta keikkaa, mutta pikaisella tarkastelulla jälki on kuin vanhalla tekijällä.

Jos joku väittää tekevändä perinteistä thrashia, aina ensimmäisenä tulee mieleen Slayer. Tässä tapauksessa se pitää melko pitkälti paikkansa. Nimikkokappale pistää vauhdiksi heti kättelyssä. Kaikki riffit eivät ole aivan yhtä raskaita ja häijyjä kuin Slayerin vanhoilla klassikoilla, mutta kuitenkin yhdennäköisyyttä levyjen Hell Awaits ja Reign in Blood kanssa on. Toinen kappale Privacy For Sale on hieman tarttuvampi kappale, mutta viimeisenä soivan biisin First World Diseasen Angel of Death-intro se vaan potkii. Tällaisesta materiaalista kannattaa ammentaa jatkossakin.

Maniac Abductorin selvästi tehokkainta antia on armottoman raskas ja vauhdikas soitanta, joka on parhaimmillaan nimen omaan perinteisemmän thrashin parissa. Ja tarkennettuna Slayerin viitoittaman thrashin. Onhan tämänkaltaista tehty jo kolmekymmentä vuotta sitten, mutta kun materiaali syötetään kuuntelijalle näin uskottavasti ja helvetinmoisen soittotaidon kanssa vieläpä, niin ei voi kuin ihailla. Eipä tästä jää pahaa sanottavaa. Jatkakaa äijät samaa rataa. Levyn voi ladata ja kuunnella ilmaiseksi tästä.

3,5/5