keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Supreme Havoc - Spreading the Plague MCD (2015)

Viime vuonna perustettu seinäjokelainen Supreme Havoc on saanut aikaiseksi ensimmäisen julkaisunsa nimeltä Spreading the Plague. Ruttoa ovat lähteneet levittämään neljä black, death ja doom metal-taustaista muusikkoa, joiden saavutuksiin kuuluu muun muassa sellaisia yhtyeitä kuin God Forsaken, Deathmarched ja Loath.

Kuuden biisin minilevy käynnistetään armottomalla paahtamisella heti alkuunsa. In The Name of Godista alkaen Supreme Havoc kuulostaa Motörheadin, vanhan Venomin ja Slayerin debyytin sekaiselta punkahtavalta deathilta tai thrashilta. Tuotantoarvot ovat erittäin kohdiltaan ja vokalisti Mika Hankaniemen ulosanti on peräisin 80-luvulta, mikä on hyvinkin asiallista tässä kontekstissa.

Biisit ovat lähinnä parin-kolmen minuutin rykäisyjä, joihin ei juuri ylimääräistä koukkua ole ahdettu. Vaihtelua ei paljoa ole siis luvassa, mutta siitäkin huolimatta meininki on niin energistä, että se kantaa loppuun asti. Parhaimpia otoksia levyltä ovat Chasm of Grief ja päätöskappale Lifeblood Awaits.

Spreading the Plaguen suurin ongelma on biisien monotonisuus, mutta kun sitä kestoa on vain se reilu vartti, ei siitä juuri ongelmia koidu. Vanhahtava soundi sen sijaan on rautaa ja esitys on todella pirteä ja voimakas. Ei kun uutta levyä kehiin, kun puitteet ovat näin hyvin kunnossa.

3/5