sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Home Style Surgery - Two Essays of Disturbing Human Behaviour DEMO (2014)

Pellossa (paikkakunta Lapissa, ei hyötykasvien viljelyä varten muokattu laajahko maa-alue) vuonna 2008 perustettu Home Style Surgery on demotellut jo kuuden kokonaisuuden verran tavaraa. Viimeisin demo on viime vuonna julkaistu kahden biisin mittainen Two Essays of Disturbing Human Behaviour. Saatteessaan yhtye lupailee demoltaan thrashia progressiivisilla lisäviboilla ynnä muilla omintakeisilla lisukkeilla.

Proge ja thrash yhteen naitettuna tuovat ensimmäisenä mieleen Gojiran tai Stam1nan, mutta kovinkaan suuria yhtymäkohtia ei näihin yhtyeisiin ole kuultavissa. Ensimmäinen kappale Explore the Dimensions aloittelee progen suuntaan sojottavalla kitaratilutuksella ja koko biisin riffittelyssä on jonkinlaista edistyksellistä tuntumaa. Progeksi tätä ei kuitenkaan suoranaisesti voi kutsua, vaikka tahti toisinaan hyppii kuin takaa-ajettu metsäjänis. Tyyliä jos kuvailisi tarkemmin, niin se kuulostaa hieman siltä kuin Metallican Master of Puppetsin kaltainen riffittely yhdistyisi vanhan Venomin soundeihin ja vokaaliseen ulosantiin. Toinen kappale Sachiko Ever After esittelee jonkun verran raskaampaa ja ärhäkämpää soundia tuoden vielä enemmän mieleen edellämainitun kasari-Venomin ja lisäksi saman aikakauden Slayerin. Mielenkiintoiseksi kappaleen tekee luvatut omintakeiset lisukkeet, joita on lievä progeileva rytmittely, satunnaiset melodiapätkät ja niiden hyödyntäminen traditionaalisen old school thrashin muodossa.

Soundissa ja kappalemateriaalissa löytyy vielä hiottavaa, mutta Home Style Surgery on joka tapauksessa löytänyt oman tapansa sanoa thrashaavan sanomansa. Näiden kahden kappaleen perusteella voisi kuvitella yhtyeen tekevän vielä ainakin jossain vaiheessa rajoja rikkovia täyspitkiä ja virallisia julkaisuja. Vaikka tämä minilevy ei ehkä aivan täysosuma vielä ollut, niin yhtyeen nimi tulee kuitenkin jäämään mieleen. Ihan vaan vastaisuuden varalle ja tulevaisuudessa julkaistavia levykokonaisuuksia ajatellen. Lyhyesti sanottuna Two Essays... tarjoaa kymmenen minuuttia omalaatuista ja -peräistä thrashia.

3,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti