torstai 8. lokakuuta 2015

Swallow the Sun - Heartstrings Shattering (Songs From The North 13.11.2015)

3CD Digipak 22,99€ / EMP.fi
Yksi death/doom metalin mestarillisimmista yhtyeistä eli Swallow The Sun julkaisee kuudennen albuminsa Songs From The North marraskuun 13. päivä. Kyseessä ei ole mikä tahansa tavallinen julkaisu, vaan peräti tripla-albumi, jonka jokainen levy esittelee yhtyeen synkkyyttä kolmesta eri aspektista. Ensimmäinen levy jatkaa perinteisellä Swallow The Sun-linjalla, toinen keskittyy akustiseen maalailuun ja kolmas venyttää yhtyeen tyylin funeral doomiksi.

Swallow the Sun on jakanut tuomiometallinsa auringon valoa ikävöivää ilosanomaansa jo erinomaisesta 12 vuoden takaisesta The Morning Never Came-debyytistään aina viimeisimpään, kolme vuotta sitten julkaistuun Emerald Forest and The Black Birdiin saakka. Tulevalta järkälemäiseltä kokonaisuudelta on nyt saatu ensimmäiseksi makupalaksi yksi kappale Heartstrings Shattering. Kappale edustaa ensimmäisen levyn tuttua ja turvallista Swallow the Sunia ja jättää hienosti yllättävämmät osiot kokonaisuudesta mystisyyden varjoon. Se tarjoaa melankoliaa kevyellä soitannalla ja puhtaalla laululla sekä melankoliaa raskaalla soitannalla ja murinavokaaleilla. Edellisen levyn tunnelmat tulevat kovasti mieleen. Upea biisi, yhtä kaikki.

Swallow the Sunin taso on aina ollut todella kova ja tämän yhden kappaleen perusteella jos voi jonkinlaista päätelmää tehdä, odotettavissa on vähintäänkin vuoden kymmenen parhaan levyn joukkoon lukeutuva albumi. Marraskuuta odotellessa.

5/5