torstai 8. lokakuuta 2015

Necropsy - Buried in the Woods (2015)

Saatuani käsiini Necropsyn uusimman levyn tuli ihmeteltyä yhtyeen kovin tutun kuuloista nimeä. Tarkistettuani asian Ensyclopeadia Metallumista samalla nimellä löytyikin parisenkymmentä eri puolilla maailmaa vaikuttavaa yhtyettä. Yllättäen tämä suomalainen Necropsy ehti valita nimensä ensimmäisenä jo peräti vuonna 1989 (toimittuaan ensin pari vuotta nimellä Anxiety). Yhtye tosin vietti noin viisitoista vuotta telakalla tehtyään ison kasan demoja ja yhden EP:n. Esikoislevy Bloodwork julkaistiin neljä vuotta sitten ja viimeisin Buried in the Woods viime elokuussa.

Levyn aloittava nimikkokappale antaakin hyvän kuvan perinteitä kunnioittavan koulukunnan death metalista. Kalmanhajuisesta avauksesta siirrytään yhteen levyn tykeimmistä kappaleista, kun vajaan 30-vuoden takaisen Slayerin kuuloiset riffit murjovat kuulohermoja kappaleessa Cold Fart Morbidity. Samaa linjaa jatketaan biiseissä Just Sharpen My Knife sekä Dead Inherit The Land, eikä tiukan soitannan ja raadollisen ulosannin lisäksi juuri vaihtelevuutta koeta. Paitsi ehkä kappaleiden sisäisissä tempojen vaihteluissa.

Levyn loppupuoli on hyvin pitkälti samaa paatosta kuin alkupuolikin. Full Moon Catlin, Pages of Flesh ja Best Day Ever tykittelevät raskaalla soundillaan ihan mallikkaasti sen suurempia yllätyksiä vältellen. Levyn viimeinen ja ylivoimaisesti pisin kappale, melkein seitsemänminuuttinen Father Heresy käyttääkin sopivasti viimeisen tilaisuuden hyväkseen ollen se toivottu vaihtelevuus levyllä. Ja yllämainitun Cold Fart Morbidityn kanssa ehdottomasti parasta antia.

Buried in the Woods tarjoilee noin 35 minuuttia tinkimätöntä perinteistä kuolonmetallia. Yllätyksetöntä kyllä, mutta siitäkin huolimatta toimii kuin traktori perunaruton piiskaamalla pellolla. Valittamista ei tästä levystä jää kuin sen, että vaihtelevammalla materiaalilla tämä olisi voinut olla vieläkin parempi. Joka tapauksessa Suomen Necropsy hoitaa hommansa kotiin niin hyvin, että moni kaltaisensa peruskalmoa jyystävä (jenkki)bändi jää jälkeen. Muista Necropsyista en tiedä muuta kuin sen, että deathia ne melkein kaikki edustavat. Tämä alkuperäinen kuitenkin kannattaa painaa mieleen, toivottavasti on tulossa lisää ja vielä kovempaa mättöä samalla asenteella.

3,5/5