maanantai 5. lokakuuta 2015

Alase - Erehdykseni (2015)

Synkähköä metallia soittava Alase on eri puolella Suomea asuvien muusikoiden etäprojekti. Erikoista projektissa on se, ettei yhtye ainakaan tässä vaiheessa ole tekemässä minkäänlaisia kokonaisuuksia, vaan julkaisee kappaleen internetitse kun se on valmis. Vakituista laulajaakaan ei yhtyeellä ole, joten vaihtelevuutta vokaaliosastollakin on odotettavissa.

Yhtyeen ensimmäinen kappale Sanaton Syytös julkaistiin alkuvuodesta. Yksittäisiä kappaleita ilmaiseksi julkaisevaksi yhtyeeksi Alase kuulosti esikoiskappaleensa äärellä varsin kypsältä kauralta niitettäväksi ja toi mieleen esimerkiksi Swallow the Sunin ja Throes of Dawnin. Tyyliä voisi luonnehtia doomin ja deathin sekoitukseksi. Tunnelma on ainakin synkkä ja melankolinen ja se on parasta.

Toista kappaletta saivat jotkut odotella reilut 8 kuukautta, mutta onnekseni kuulin kappaleen vasta pari viikkoa sitten. Toinen kappale kantaa nimeä Erehdykseni, jossa puhtaat laulut hoitaa Juha Simola ja örinät Jouni Koskela. Puhtaista lauluista ja melodioista tulee kovasti mieleen takavuosien suomimetallihitti Timo Rautiainen ja Trio Niskalaukaus sekoitettuna Swallow the Sunin ja vastaavien kaltaiseen raskaaseen doomailuun. Loppupuolen murinavokalisaatio, kitarasoundi ja astetta nopeampi tempo lähentelee kovasti black metalia. Yhtyeen tyyli on siis melko omaperäinen, vaikkakin hyvin tutun kuuloinen.

Nyt kun on kaksi Alase-kappaletta koettuna, toivoisi todella joskus lähitulevaisuudessa näkevän ja kokevan jonkinlaisen virallisen Alase-kokoelman. Ainakin seuraavaa ja seuraavia kappaleita odotellaan suurella innolla. Erehdykseni on voimakas esitys ja mikäli taso pysyy samanlaisena, voitaneen tästä projektista muutaman kappaleen jälkeen puhua merkittävänä suomalaisena sekä suomenkielisenä metalliyhtyeenä.

4/5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti