tiistai 8. syyskuuta 2015

Loputon Suo - Loputon Suo EP (2015)

Joensuusta ponnistava viime vuonna aloittanut black metal-yhtye Loputon Suo julkaisi ensimmäisen demonsa elokuussa. Omaa nimeä kantava kolmen kappaleen demon vaikutteiksi mainitaan muun muassa sellaisia merkittäviä yhtyeitä kuin Drudkh ja Agalloch.

Demo-eepeellä on mittaa vain 12 minuuttia, mutta siihen on ahdettu atmosfääristä synkkää fiilistä huokuva tunnelma. Avauskappale Kädet Valloittamaan on suttuisella soundilla polkevaa mustaa metallia, jossa on hieman omaa persoonaakin erottamaan yhtyeen tavisbläkistä. Minijulkaisun toimivammaksi kappaleeksi kuitenkin nousee vähän alle kolmen minuutin Deus Delirium. Kappaleeseen on saatu melko hienoja kitarointeja sekä melodioita ja vaihtelevuuttakin löytyy lyhyeen kestoonsa nähden runsain mitoin. Viimeisenä kuullaan Spiraali, joka on myös erittäin toimiva kappale. Hitaammat osuudet ovat erittäin toimiva lisuke ja kontrasti raskaammalle soitannalle.

Loputon Suo on esikoisdemollaan kyllä oikeilla jäljillä, mutta kolmen kappaleen aikana ei vielä esikuvien tasolle nousta. Materiaali on melko riskitöntä ja tasaista. Huomattavissa olevaan potentiaaliin ja persoonallisuuteen nähden kappaleet tuntuvat hiukan keskeneräisiltä tai vajailta. Silti materiaali onnistuu olemaan mielenkiintoista ja yllätyksettömyydestään huolimatta toimivia teoksia. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen julkaisu ja vieläpä demo, niin suhteellisen hyvin ovat asiat tässä vaiheessa. Jospa sitä atmosfääriosastoa kuullaan voimakkaammin seuraavalla julkaisulla.

3,5/5