tiistai 25. elokuuta 2015

Deep River Acolytes - From The Voids of Chaos EP (2015)

Oululainen metallipoppoo Deep River Acolytes on perustettu vuonna 2011 ja yhtye tunnettiin vielä viime vuoteen asti nimellä Deliverance. Vanhalla nimellään yhtye julkaisi pari demoa, yhden kokopitkän ja yhden EP-kiekon. From The Voids of Chaos on yhtyeen ensimmäinen levytys uudella nimellä. Tyylisuunnaksi on omin sanoin veistelty ja sanailtu "aor" eli "antichrist oriented rock", mitä ikinä se sitten onkaan.

Kolmen biisin demo on tyyliltään kevyesti stonervaikutteista tai siltä soundaavaa heavy metalia. Ensimmäinen kappale Misleaders on erittäin toimiva keskitempoinen heavy metal-biisi. Vanhakantainen, rouhea hevisoundi toimii erinomaisesti ja varsinkin vokalistin työskentely on hatunnoston arvoista. Toinen kappale Dwellers in the Mist jää auttamattomasti väliinputoajaksi, vaikka toimiva teos sekin on. Viimeinen kappale The Dreams in the Witch-House on kestoltaan pidempi kuin kaksi muuta kappaletta yhteensä. Biisissä tarjoillaan noin kymmenen minuutin verran doomahtavan rautaista laahausta. Miellyttävä kappale sekin.

Parinkymmenen minuutin minikiekko on varsin onnistunut ensilevytys uuden ja uljaan nimen alla. Soundit ovat semmoista vanhakantaisen rouheaa tavaraa ja biisimateriaalikin on ihan onnistunutta. Valittamista ei juuri ole, mutta kenties se suurin oivallus ja tajunnan räjäyttävä kohokohta tästä uupuu. Täysin perusvarmaa meininkiä on tämä levy kuitenkin täynnä. Ehkäpä Syvän Joen Akolyyteistä kuullaan vielä kokopitkän ja vielä hiotumpien biisien muodossa, perusasiat kun tuntuvat olevan erittäin hyvin hallussa.

3,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti