keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Lustre - Blossom (2015)


CD (Digipak) 16,99€ / EMP.fi
Ruotsalainen yhden miehen atmospheric black metal -yhtye Lustre on ollut toiminnassa vuodesta 2008. Levytystahti on ollut melkoisen tiukka: kahdeksan EP:tä ja hetki sitten julkaistu Blossom on jo viides kokopitkä albumi.

Hieman yli puolen tunnin Blossom koostuu neljästä pitkähköstä kappaleesta. Tunnelmallinen black metal-puoli tuo voimakkaasti mieleen Summoningin ja luola-ambientosasto taas Mortiisin 90-luvun puolenvälin tietämillä tehdyt albumit.

Kappaleet keskittyvät kukin kierrättämään yhtä kaunista melodiakulkua. Vokalisaatio on harvaa ja satunnaista, eikä sanoista saa selvää, jos niitä edes on. Joka tapauksessa, ne ovat ihan hyvä lisuke muuten instrumentaalipainotteiseen kokonaisuuteen. Melodiapuoli on vakuuttavaa, mutta paljon vaihtelua ei tarjoilla. Levyn puolituntinen on nopeasti kuunneltu ja kulutettu loppuun ja vaikka mitään erikoista sen aikana ei tapahdukaan, jää siitä hetkeksi mieleen hienot melodiapätkät ja tunnelmat.

Blossom on levy, joka on tavallaan todella hyvä ja jossa ei ole mitään vikaa. Siinä on kuitenkin aivan liian vähän ideoita, eikä sitä jaksa loputtomiin kelata läpi. Paitsi erittäin tunnelmallisena taustamusiikkina, jona se toimiikin parhaimmillaan. Vaikka levy on tasainen kuin mikä, eikä kappaleidenkaan välillä suunnatonta vaihtelua ole, kyllä tätä silti mielellään kuuntelee silloin tällöin vaikkapa metsälenkkiä tehdessä. Varsin kelvollinen jatke yllämainituille yhtyeille.

3/5