perjantai 12. kesäkuuta 2015

Athesis - Athesis EP (2014)

Athesis - Athesis cover artAthesis on italialaisen Adige-joen muinainen tai latinalainen nimi. Se on myös power metalia, deathia ja folkkia sekoitteleva nelihenkinen porukka, joka ammentaa aiheita kyseisen joen läpivirtaamista legendaarisista paikoista. Yhtye on perustettu 2013 ja nyt arvioitava esikois-EP näki päivänvalonsa viime vuoden lokakuussa.

Yhtyeen nimeä kantava levy koostuu introsta ja kolmesta varsinaisesta kappaleesta. Intro As The River Flows on perinteinen syntikoin toteutettu soundtrackmainen tunnelman nostatus. Mahtipontisuus tosin jää turhankin mielikuvituksettoman melodian ja ohuen äänimaailman jalkoihin. Köykäisillä soundeilla jatkaa myös Hostilia. Soundit ovat melko tunkkaiset, tosin nekin vielä menettelevät. Vokalistin puhdas laulusuoritus on ponnetonta ja onnetonta kiljuntaa. Murinalaulanta sen sijaan olisi ollut paljon parempi sijoitus. EP:n upein kohtaus on ehdottomasti Kingdom of Fanesin puolen välin jälkeinen huilun ja akustisen kitaransoiton kansanhenkinen tunnelmointi. Viimeisenä soiva nimikkokappale on näteistä melodioistaan huolimatta mitäänsanomaton teos.

Athesis ei esittele esikoisjulkaisullaan mitään, mitä joku ei olisi jo aikaisemmin tehnyt. Tusinasta kolmetoista osaa tyylin paremmin tai toteuttaa sen ainakin paremmilla soundeilla. Aina on kuitenkin toivoa ja jos yhtye saa mielikuvituksen ja luovuutta siihen päälle ja laulaja keskittyy örinälauluunsa voi tämäkin yhtye saada aikaiseksi edes keskitason folkkimetallieepoksen.


2/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti