sunnuntai 3. toukokuuta 2015

An Autumn for Crippled Children - The Long Goodbye (2015)

Atmospheric black metal vaikuttaa olevan genren uusi musta. Varsinkin keskisestä Euroopasta tulee yksi jos toinenkin tyylisuunnan edustaja. Alankomaalainen ja mielenkiintoista nimeä kantava An Autumn For Crippled Children on jälleen yksi vastaavanlainen uusi tuttavuus. Vuonna 2008 perustettu yhtye on julkaissut levyjä melko tiheään tahtiin, sillä tänä vuonna ilmestynyt The Long Goodbye on jo yhtyeensä viides kokopitkä albumi.

Pitkät jäähyväiset vietetään otsikon mukaisesti haikeissa ja synkissä tunnelmissa. Nimikkokappaleessa esitellään heti karkeaan black metal-kuoreen käärittyä melankoliaa. Melodiat ovat puhdasta surumielisyyttä ja tunnelmaa lisätään taustalla leijalevilla pianosoitoilla ja kevyillä välisoitoilla. Hyvin tasaiseen muottiin koottu albumi sisältääkin samankaltaisia noin viiden minuutin eetteripilvissä kahlaavia tunnelmakuvia.

Kauniista tunnelmoinneista syntyvät mielikuvat liikkuvat tuttujen atmospheric ja blackgaze-yhtyeiden ympärillä. Esimerkiksi Converging Towards the Light, She's Drawing Mountains ja Endless Skies tuovat kovasti mieleen ranskalaisen Alcestin. Raskaampi ja raadollisempi black metal osasto puolestaan muistuttaa toisesta tämän vuoden julkaisusta, Ghost Bathin depistelevästä Moonloverista.


Levyn kaikki yhdeksän kappaletta muodostavat tasaisen kokonaisuuden, josta yksittäisiä otteita on vaikea nostaa esiin. Melankolinen tunnelma kuitenkin kantaa kokonaisen nelikymmenminuuttisen kunnialla alusta loppuun. An Autumn For Crippled Children ei hirveästi erotu muista saman tyylin edustajista, mutta tarjoaa kuitenkin hyvän ja kauniin tunnelmointilevyn muiden genrensä edustajien lisukkeeksi ja jatkeeksi.

3,5/5