sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Napalm Ted - Fleshbox EP (2017)

Oulussa pesivä grindcore/death metal-yhtye Napalm Ted on edennyt parivuotisen levytysuransa aikana jo neljänteen kokonaisuuteensa. Edellinen (splitti)albumi suollettiin ulos viime syksynä samaa genrelokeroa edustavan Mustasuon kanssa.

Tuttuun tapaan Napalmiteron EP on ahdettu reiluun kymmeneen minuuttiin ja on miltei huomaamattomasti kelattu läpi useampaankin otteeseen. Kuuden kappaleen mittainen turpiinvetorupeama vie yhtyeen tyyliä edelleenkin hiotumpaan ulkomuotoon, vaikkakaan yllätyksiä se ei juuri pidä sisällään.

Minilevy on koostettu pääosin minuutin parin kellottavista rykäisyistä, mutta huomion vie se levyn ehdottomasti eeppisimpiin mittoihin venytetty yli kolmeminuuttinen Head On. Nasevien death metal-riffittelyiden ohella mättöä vastapainotetaan paikoittaisella hidastelulla. Tällaista toivoisi seuraaville kokonaisuuksille lisääkin. Herkullista tykittelyä on myös kokonaisuuden päättävä The Deadline.

Varmaankin on tullut mainittua jossain aikaisemmassa Napalm Ted-arviossani, että tyylilaji ei ole koskaan ollut täysin omiani, jos ollenkaan Siitä Napalmitero ansaitseekin hatunnoston, että sai allekirjoittaneenkin jollain tasolla innostumaan tämänmoisesta mättömusiikista. Seuraavaa etappia odotellessa, oli se sitten minilevy, splitti tai kenties jopa täysipitkä.

3,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti