maanantai 19. joulukuuta 2016

Alase - On Jatkettava (2016)

Kun into musiikin tekemiseen on kyllin kova, se ei katso maantieteellisiä rajoitteita. Tällä perusperiaatteella toimii myös eri puolilta Suomea koostuva synkistelymetalliprojekti Alase. Lisäksi yhtye luottaa, ainakin toistaiseksi, perinteisen levyformaatin sijaan yksittäisten biisien julkaisemiseen ja vieläpä jokainen kappale eri vokalistilla. 

Viimeksi kuulimme Alasesta syyskuussa, kun kappale nimeltään Kidukset julkaistui vierailevana äänenä Swallow the Sunin Mikko Kotamäki. Ja se oli parasta Alasea tähän saakka. Doomahtava, synkeä ja erittäin syvälle sisuksiin kouraissut kappale sai seuraajan viime kuussa kappaleesta On Jatkettava, jonka korinavokaaleissa kuullaan nykyisellään Inhossa vaikuttava Ari Nieminen. Herran aikaisempiin saavutuksiin kuuluu ulosanti Whorionissa, Dauntlessissa ja Hanging Gardenissa. Puhtaista laulannoista vastaa myös ensinnämainitussa vaikuttava Ville Saloranta.

Sävyltään ja tunnelmaltaan On jatkettava jatkaa yhtyeen pohjoismaisen, melankolisen deathin ja doomin viitoittamaa linjaa. Tällä kertaa tahti on vain hieman aikaisempaa ripeämpää ja ulosanti hivenen verran äkäisempää. Jo ihan vaihtelunkin vuoksi tämä toinenkin, raskaampi ääripää on hyvin mieluisaa kuunneltavaa. Jos Alase päättää koota näistä kappaleistaan jonkinlaisen täyslaidallisen albumin, näyttäisi olevan selvää, että yleisen tasokkuuden ja laadun lisäksi myös vaihtelua se tulee sisältämään. Lyhyenä yhteenvetona tätä kappaletta voisi luonnehtia Katatonian ja Ghost Brigaden, miksei Mokomankin, välimuotoa edustavaksi synkistelymetalliksi. Ja taas seuraavaa kappaletta odotellessa.

4/5

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti