tiistai 19. huhtikuuta 2016

Black Royal - The Summoning pt. 2 EP (2016)

Tamperelainen metallikvartetti Black Royal sai alkunsa vuonna 2013. Ensimmäinen julkaisu The Summoning pt. 1 puskettiin ulos noin vuosi sitten ja jatko osa The Summoning pt. 2 ulostautuu toukokuun 18. päivä.

Yhtye kuvailee tyyliään 70-luvun heavyjynkytyksen, 90-luvun deathin ja tämän vuosituhannen sludgen sekoitukseksi ja esikuvana toimivat muun muassa Black Sabbath ja Entombed. Väittämä on helppo alleviivata ja samaan syssyyn voi lisätä vaikkapa Mastodonin.

Kuuden biisin ep:n rykäisee käyntiin tunnelmaa luova instrumentaali Purgatory, jonka jälkeen on luvassa rouhealla asenteella soitettua junttausta. Scorn the Saint on vauhdikkaampi, hieman vanhaa Mastodonia muistuttava poljento kun taas levyn upein teos Reclaim the Throne tarjoilee verkkaisempaa jumitusta, joka on ihan kuin Entombed coveroimassa Black Sabbathia. Raskaan rouhimisen lisäksi kappaleessa on tarjolla kevyempää soitantaa ja ytimiin asti kovertuvaa melodiapaatosta.

Levyn suurimmat yllärit sijaitsevat vähemmän yllättävästi albumin ensimmäisellä puoliskolla, mutta toisen puoliskon raskaammat riffittelyt uppoavat muuten aivan yhtä tehokkaasti. Fireball ja nimikkobiisi The Summoning ovat oikein oivallisia rutistuksia, mutta levyn päättävä hivenen hitaampi ja raskassoutuisempi Demonspawn on miltei eeppinen kokemus vauhdikkaamman ja kohoavan ja melodisen loppuosansa kanssa.

Summoning osa 1 meni minulta täysin ohi, mutta toinen luku ainakin tekee vaikutuksen. Saatekirjeessä tosin ohjeistettiin nautiskelemaan levystä alastomana vuohinaamari päässä vapaavalintaisen päihteen vaikutuksen alaisena ja tunnustan että yksikään kriteereistä ei tällä kertaa tullut täyteen. Levy teki silti tehtävänsä, vaikka Saatana ei ehtinytkään ryömiä korvasta sisään muutaman kuuntelusession aikana. Se on silti selvä asia, että Black Royalilta tulen odottamaan todella kovatasoista debyyttialbumia, ja sitä ei toivottavasti tarvitse loputtoman kauan odotella.

4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti